[]

Lost-Supernatural

Bu iki diziyi kıyaslar mısınız?Bence supernatural iyi bir dizi değil olay akışı yok her bölüm farklı şeyler oluyor zaman geçirmek için ideal pek sıkmıyor insanı ama Lost her bölümde birbirleriyle bağlantılı olaylar oluyor insan bırakamıyor sürekli merak ediyor ve izliyor bence Lost Supernatural'den cok daha önde sizce?




 
kıyaslanması bile saçma.


  • sir gawain  (04.02.13 14:05:43 ~ 14:07:38) 
lost kurgusu itibariyle döver zaten, doğa üstü canavar avlayan 2 elemana karşı dev bir kadrosu da var. mekan ve aforizmaları ise ekstrası.

şimdi iki türlü dizi vardır süreklilikte; hatta 3;

şöyle ki lost, homeland, prisonbreak, (kurtlar vadisi) tarzı diziler her bölüm ilerler, bağlantılıdır

ikinci tür ise ana bir konu üzerinde dururken genelde sit-com tarzı bir olayla ilerler; yani arka planda bir konu vardır, fakat bu çok da irdelenmez, genelde sezon sonuna bırakılır; how I met your mother, supernatural, yalan dünya gibi. bunlar en fazla 3-4 bölüm konu ilerletir sonra yepyeni bir konuya geçer.

bir de kalıplaşmış tekdüze ilerleyen sit-com'lar vardır. the simpsons, south park gibi; hep aynıdır karakterler, yaşlanmazlar, evleri değişmez, rolleri değişmez. bunların avantajı da 2-3 bölüm kaçırsanız bile bir şey kaybetmezsiniz, sırayla izlemeniz gerekmez gibi.
  • thracian  (04.02.13 14:30:26) 
Supernatural'de dediğin her bölüm bir olay meselesi ilk sezonda vardı daha çok, sonra konuya bağladılar ilk sezondaki olayları da. tamamını izlemiş birisi için çoğu bölümün birbiri ile bağlantılı olduğunu anlamak zor değil.

Supernatural şimdiye dek yapılmış en iyi dizidir, bundan sonra da üzerine çıkılması çok zor. lost gibi konu akışı gerçekten belli olmayan bir dizi ile kıyaslanması saçmalıktır. lan bildiğin -spoiler- bikaç saniyelik rüya lan bütün konular. rüyada mantık mı aranır -spoiler-

Supernatural lostla kıyaslanamayacak kadar iyi, hatta sadece lost değil hiç bir dizi ile kıyaslanamaz.
  • ucan spagetticanavari  (04.02.13 14:31:27 ~ 14:32:34) 
supernatural en iyi dizi diyenleri de gördüm tövbebismillah çarpılcam. (arkasına bakmadan koşarak uzaklaşır)

cevap: lost her zaman daha iyidir.
  • thracian  (04.02.13 14:36:31 ~ 15:02:40) 
e senin(sizin) de itin götüne soktuğun(uz) 2005'den beri primetime da yayınlanan userrate'i 8.6 olan bir dizi. iyi denilip 3-4 sezonda yalan olan dizilere benzemiyor malesef supernatural, bu sene 8. sezonu deviriyor
.
birbirinden alakasiz iki dizi olduğu için kiyaslamak abesle iştigal etmekten öte gitmez belki ama ben her ikisini de zevk ve merakla takip ettim/ediyorum.

esrarengiz, heyecanlı, bilinmeyen ve açıklanmayan şeylerden haz duyanlar için lost gayet nefis ve çekici bir dizidir. beni en çok heyecanlandıran dizi olmuştur herhalde.

gerilimi eğlence ile harmanlayıp ince esprilerle süsleyen bir yapım olan supernatural; doğa üstü olaylar/yaratıkları(tanrı, melek, şeytan, pagan, hayalet, vampir, kurtadam vs) merak edenler için her zaman keyif vermiştir.

supernatural'in ilk sezonunu atlatırsan(ki gerçekten çok boktan geçmişti) 2 ve özellikle 3-4'te dizinin tavan yaptığını göreceksin.
lost ise daha ilk bölümünden itibaren sarar, meraklandırır bir sonraki bölümü izlemek için tuvalete bile gitmezsin felan ama o'da en sonda sıçar.

dizi izleyecekseniz blue montain state izleyin :D
  • cursed  (04.02.13 15:06:46 ~ 15:07:18) 
Aslında her şey bir rüyaydı adamlarının dizisi Lost yerine her daim Dean Winchester, siyah İmpala ve bir dizi efsanenin modern yorumu ile Supernatural... Supernatural yapılmış en iyi dizi değildir elbet (o titr kesinlikle Twin Peaks'e aittir) ama Lost'un dini saçmalığından daha iyidir.


  • linuswithnoblankets  (05.02.13 14:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.