[]

berlin gezip görmüşler

merhaba sevgili berlin gezip görmüşler. internet aleminde zibilyon tane berlinde yapılacak 100 şey yazısı var bilincindeyim. lakin siz sevgili duyurucuların berlin anılarını bi sorayım dedim. 2 gün berlinde gezmek için yeterli midir? nereler görülmeli? bir de konaklama için hangi bölgeyi tavsiye edersiniz. merkezdeki oteller pahalı ama şurda kalırsan merkeze metroyla 5 dakikada ulaşırsın zaten dediğiniz yerler var mı? ulaşım ağı gelişmiş bir şehir midir deneyim içeren kısa bilgi veren biri olursa çok sevineceğim.




 
1 sene berlinde yaşamışından verelim :)
hostel kreuzberg tavsiye edebilirim. metro ile bir durakla warshauerstr desin ki ordan heryere gidiliyor. ama eğer çok uzun boylu isen double room filan tutmanı tavsiye ederim zira yatakları biraz küçük. ama sahipleri ve çalışanları çok eğlenceli.
bunun dışında konaklama için kreuzberg, neukölnn, friedrichshein ya da prenzlauer berg tavsiye ederim. bütün olay orda dönüyor.
2 gün çok az. kalabiliyorsan bir hafta kal. gecesini gündüzünü ayrı ayrı yaşa.
ulaşım ağı görebileceğin en kullanışlı ve en organize ulaşım ağı. hiç zorluk çekemyeceksin haritalar sayesinde.
nereler görülmeli valla 2 günde sadece turistik bölgeleri gezebilirsiniz sanırım. onlar da nette yazanlardan farklı değil. ama daha uzun kalacaksan, sana öneriler sunabilirim.
  • interview with the vampire  (04.02.13 10:46:21) 
warschaustrasse idi sanirim orada pek cok hostel var gitmeden once internetten arastir mutlaka rezervasyon yaptir yer bulunmuyo yoksa benim gibi gece 2 ye kadar mal mal hostel ararsin

tachales diye bir bina var eskiden sanatcilar isgal etmis bina sahibiyle papaz olmuslar filan hikayesi ilginc, oranienburgen tor tarafinda u-bahn ile gidersin. gidince cem karaca duyarsan sasirma :) copu geri donusturup metal heykellere vs ceviriyorlar elemanlar orda. bundestag a da gidersin. yine bu oranienburg tor taraflarinda bi tane ankaradaki gibi kocaman gozetleme kulesi gibi birsey vardi orada sehrin tamamini goruyorsun ismini unuttum. friedrichstrasse taraflarinda yuruyup gezmelik seyler var. gidince gunluk ulasim karti al cunku sehrin ulasim agi cok cok iyi, ben her u-bahn istasyonunda inip etrafi gezmistim dogaclama :)

edit: bina kapandi evet yazmayi unutmusum, hemen yanindaki otoparktan dolanip dedigim elemanlari gorebilir ama.
  • biyolok  (04.02.13 10:46:45 ~ 10:49:33) 
tacheles kapandı. yani bina duruyor da oradaki anlattıklarının hepsi gitti. artık girişleri yasak. benim için çok üzücü olmuştu hatta.


  • interview with the vampire  (04.02.13 10:48:41 ~ 10:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.