[]

içilirken sürekli sallanan içki

başlık absürd olsa da, yanılmıyorsam hitchcock un bir filminde şarap içilen bir sahnede, 5-6 kişi ayakta sohbet ederken bir yandan da bardaklarını sürekli dairesel hareketle sallıyorlardı.bunun, çökelmenin yavaşlamasıyla ilgili olduğunu tahmin ediyorum, sizin başka bir fikriniz var mı? şarap da olmayabilir bu, şarap değilse nedir? herkese şimdiden teşekkür ederim efendim.




 
tortunun dagilmasi icindir diye biliyorum.

saraplar konusunda yedek ruh nickli arkadasim uzmandir, danisabilirsiniz.
  • la traviata  (11.04.07 22:43:31) 
Cokelmenin yavaslamasini, tortunun dagilmasini niye istiyoruz? Bildigim kadariyla bazi saraplarda bulunan tortu istenen bir sey degil. Hatta sarap sakince bardaga ya da surahiye konur ki tortu sisede kalsin diye.

Filmdeki icki sarap idiyse belki kokusu meydana ciksin diye sallaniyordur. Ya da belki havalansin, tadi istenen duzeye gelsin diye.
  • wpi  (11.04.07 23:59:18) 
türk kahvesini de bu şekilde sallayarak içen insanlar gördüm. telve daha homojen dağılsın diye olsa gerek.


  • mosmor  (12.04.07 08:39:56) 
şarabı bilmiyorum ama buzlu içkilerde buz hareket etsin de içkiyi daha çabuk soğutsun diye sallanıyor.


  • kibritsuyu  (12.04.07 09:42:19) 
sarap degilde konyak gibi buz konulmayan birsey iciliyorsa, avuc icinin sicakligi ile ickinin daha da isinmasi ve hareket etmesi icin sallaniyor olabilir.


  • islakkedicorbasi  (12.04.07 11:26:01) 
biraz geç gelen bir cevap olacak lakin, sonra araştıranlara faydası olur.
şarap gibi içeceklerde, kadehin kenarlarında şarabın bir kısmı kalır. bardağı çalkaladığınızda ise o kenarda kalan şarabın kokusu bardağın üstüne çıkar. hımmppphhsss diye içe çekilir.

  • kirk karaktere sigmayacak adam  (05.08.09 00:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.