[]

Klimanın derecesi ile modu arasındaki ilişki nedir?

Şimdi, klimanın sıcak ve soğuk olmak üzere 2 modu var. Kışın klimayı sıcak moduna getiriyoruz, sıcak üflüyor.
Ayrıca bir de derecesini ayarlıyoruz. Örneğin şu anda 26 dereceye ayarlı.
Evin ısısı 26'dan soğuk olduğu için klima odayı ısıtıp istediğim dereceye (26) getiriyor.
Peki ev 26 dereceden soğuk olduğu halde ben klimayı 26 dereceye ayarlayıp klimayı da soğuk moduna getirirsem ne olur?
Zaten soğuk olan odayı soğuk üfleyerek 26 dereceye nasıl getirecek?

 
o klimanın nasıl programlandığına kalan bir şey.

bahsettiğin durum için klima hysteresis bandındaymış gibi çalışmamayı tercih edebilir, ta ki oda sıcaklığı 26'nın üzerine çıkana kadar.

ya da "yaptığın ayardan emin misin" diye uyarı verebilir.
  • mobilemob  (02.02.13 23:23:23) 
muhtemelen, nasıl olsa 26 derecenin altında diye soğutma yapmadan boş hava üfler sadece.

hem o ne öyle ya? küçükken sırtında kare üçgen yuvarlak delikler olan sarı ördekte yuvarlak yerine kareyi sokmaya çalışmak gibi :)
  • seen sea  (02.02.13 23:34:39) 
Mantiksiz oldugunu biliyorum durumun da, denedim 26 dereceye ayarliyorum, soguk moduna getiriyorum, hakkaten soguk ufluyo.


  • elcolerico  (02.02.13 23:44:12) 
bir kilo demir mi daha ağırdır bir kilo pamuk mu? sorusu gibi olmuş. 26 derece 26 derecedir zaten, sıcağı soğuğu olmaz bunlar göreceli kavramlar. ha oda 26 dan düşüktür, klima soğuk modunda iken oda en az 26 olana kadar üflemeyi reddeder, ya da tam tersi.


  • bad motherfucker  (03.02.13 01:13:48) 
sadece pervanesi çalışır termostad kapatacağından dış ünite devreye girmez aynı durum ısıtma olsa 23 e ayarladın içersi 26 mesela 3 dakikada bir pervane devreye girer odadaki ısıyı yoklar düşük hissederse girer devreye

edit:çoğunda differansiyel farkı bulunur termostatların siz 26 dereceye ayarladığınızda 25 e kadar soğutur içersini ısıtırken de bu diferansiyel 2 olarak alınır
  • Dönmezer  (03.02.13 14:59:31 ~ 15:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.