[]

Aria'yı Hatırlayan Var mı?

quote: "Aria, İtalyan TIM (Telecom Italia Mobile) firması ve Türk İş Bankası'nın işbirliği ile Türkiye'de ilk GSM 1800 projesinin hayata geçirilmesi amacıyla kurulmuş mobil iletişim servis sağlayıcı özel bir şirkettir.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan GSM 1800 Sayısal Hücresel Mobil Telefon Sistemi'nin tesis ve işletmesi ihalesine katılan Türkiye İş Bankası ve Telecom Italia Mobile konsorsiyumu, 2 milyar 525 milyon ABD doları vererek ihaleyi kazandı. İş-TIM Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. 20 Eylül 2000 tarihinde Türkiye'nin ilk GSM 1800 Mobil Telefon Ağı işletimi için T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile lisans anlaşmasını imzaladı.2002-2004 yılları arasında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sponsoruydu.

Şirket,Aria ticari ismiyle 28 Eylül 2000'de faaliyete geçti. Daha sonra 8 Nisan 2004 tarihinde Aycell ile birlikte Avea çatısı altında birleşti."


Birleşmeden sonra neden Aria marka ismi değiştirildi? Aria'nın marka kimliği korunamaz mıydı?

 
sim kartı hala cüzdanımın derinliklerinde durmaktadır.


  • bilmemkacincinick  (02.02.13 17:33:02) 
a(aycell)ve a(aria)oldu işte.ben öyle tahmin ettim.


  • pazubant  (02.02.13 17:35:45) 
Ben de bunu sormuştum çünkü aria bir zamanlar galatasaray ve fenerbahçenin de forma sponsoruydu, reklamları dönüyordu ve bir tanınırlığı vardı.
Ama ondan sonra aria'nın ekonomik olarak çok iyi gitmediğini biliyoruz, aycell'de genel olarak "dandik ama ucuz"du, iki firma yeni bir imaj yarattı böylece.

  • dampire  (02.02.13 17:37:03) 
hatırlıyorum aria hattımda vardı aycell ile birleşti A ve A oldu.


  • basond  (02.02.13 17:38:33) 
aria ya ilişkin telif hakkı davası falan muhabbeti vardı bence bu da bir etken.


  • redskull  (02.02.13 17:42:30) 
@pazubant ın dediği gibi oldu.


  • grimer  (02.02.13 18:50:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.