[]

THY El bagajı?

Değerli arkadaşlar, paris'ten istanbul'a döneceğim. gönül istiyor ki tüm arkadaşlarımıza şarap-peynir getirelim buradan. ama herşeyin bir sınırı var. şimdi öncelikli sorum, normal bagaj olarak şarap şişelerimizi (10-12 şişe civarı) eşyalarımıza sarsak bir problem olur mu? onun dışında el bagajında peynir, şarap vs getirebilir miyiz? ve el bagajının fiili bir sınırı var mı? valiz gibi bir şeyi el bagajı olarak verebiliriz öyle değil mi? ben çok gördüm buna benzer de bir sınır var mı öğrenmek istedim. yardımlarınız için teşekkürler.




 
Fransa'dan uçağa sıvı ile binmenize izin vermezler. Peynir el bagajında sorun olmaz.

El bagajının prosedürsel bir sınırı var ama THY uçuşlarında uygulandığını hiç görmedim. Baş üstü kısma sığmayan bagajları da hosteslerin bulunduğu arka tarafa emanet bırakıldığını çok gördüm. Yine de kesin bir şey söyleyemem.

Şarabın bagajda giysilere sarılı olarak kırılmayacağının bir garantisi yok. Valizinize bağlı olarak yapabilirsiniz. Sizin yorumunuza kalmış.
  • hiko seijuro  (01.02.13 23:30:55) 
el bagajında sarap almazlar.

sampuan almıyorlar arkadasım.
  • anneke  (01.02.13 23:38:38) 
panpa naaptin sen?

yurtdisindan ulkeye icki getireceksen sinirin 2lt dir. hadi 3 lt koy ama 10-11 sise sarap cantada gorurlerse kesin hooop derler.

el bagaji icin de agirlik siniri 8kg, ebat siniri da 23 x 40 x 55 cm. el bagajinda sivi tasiyamazsin (degil sarap su bile alamazsin), jel maddeler de 100ml'ye kadar kabul edilir.
  • ocaan  (01.02.13 23:42:14 ~ 23:42:58) 
teşekkürler arkadaşlar. bu durumda kıyafetleri ve peynirleri el bagajına almak mantıklı. thy çok esnek görünüyor. şarapları da normal bagaja yollayacağız artık. ocean 2 ltlik sınır konusunda da thy esnek galiba. pek çok arkadaş normal bagajla bir sürü alkol getirebilmiş.


  • ebucan  (01.02.13 23:58:55) 
şarapları normal bagaja yollarken çok iyi sarıp sarmalamanız lazım yalnız. ben reçel koymuştum sımsıkı kapta, o bile sızdırmıştı baya. hatta kabı test etmek için üstüne çıkıp yaylanmıştım da, bu sağlammış bişey olmaz demiştim... aman dikkat.


  • rebio  (02.02.13 04:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.