[]

mikrodalgaya girip açılamayan kapak

sevgili öğle arası gelsin de yemek yiyim diye bekleşip duranlar,

paşabahçenin mikrodalga fırınlar için ürettiği ve dünyanın parasını vererek aldığım kapaklı cam kabı, mikrodalgaya koydum ve her zaman yaptığım gibi yemeği ısıttım.

amma velakin şimdi kapağı açamıyorum. içine doğru bombeleşmiş kapak. yemek bana bakıyor ben yemeğe, nolur kavuşturun bizi. nasıl açılır bu kapak?

 
fotoğraf gelse daha sağlıklı cevaplar verirdik..

düz mantıkla gazını almayı deneyin diyorum? bıçakla vs sağından solundan o bombeyi indirmeye çalışın
  • jimjim  (01.02.13 11:52:23) 
kapak çok sert bir plastikten, o yuzden sağdan soldan kanırtarak hava aldırmak pek mümkün değil. ortasında sibop gibi bişey var, onun kapağını kanırtıyorum ama o da nafile. eğer çok zorlarsam yırtılır diye korkuyorum.

belki soğudukça kendiliğinden düzelir.

açımmmm aaaaaçççç
  • halanne  (01.02.13 12:02:50) 
Avucunun içiyle kabın altına 1-2 kez sertçe vur. Ondan sonra dene


  • onexey  (01.02.13 12:08:56) 
kısa bilgi, o kapak yemeği saklamak için var, MD'da yemeği ısıtırken ASLA kapağı kapalı tutmayın, en azından kenarından buhar salabileceği bir açıklık bırakın.


  • SiyamkedisiZorro  (01.02.13 12:47:48) 
Soğursa çözüm olmaz, çünkü içindeki hava büzüleceği için daha da çeker. Ben de 1 kere öyle tavamın kapağını ocakta yemek yaparken kaptırmıştım, 4 gün uğraştım sonunda tava+kapak+yemek çöpe gitti. Kurtaramayabilirsin.


  • dampire  (01.02.13 13:09:02) 
uzun uğraşlar sonucunda açtım, karnımı doyurdum.

SiyamkedisiZorro; kapak sıradan bi kapak değil, özel olarak md için kapak. kapagın ortasında ayrıca küçük bir sibop var ve içindeki yemek ısındıkca, o sibop açılarak havayı dışarı veriyor. ama nasıl olduysa sibop tıkanmış heralde.

neyse yedik sonuçta.
herkese afiyet olsun.
  • halanne  (01.02.13 14:06:08) 
vakum yapmış ama anlamadığım içerdeki materyal ısınıyor bombenin dışa doğru olması gerekir.yani genleşme olması lazım.vakum olması için soğutmak gerekir.ilginç.sibop tan hava kaçmış demekki sonra soğumuş.olay o.

o yüzden siboba baskı uygulayın hava girsin içine.yapamazsanız tekrar md ya koyun kapak şişsin ve şiştiği gibi açmaya çalışın.
  • keller  (01.02.13 14:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.