[]

1'den fazla yabancı dil bilenler

nasıl yapıyorsunuz o işi allah aşkına? nasıl öğreniyorsunuz?
ben hala ingilizce kasmaya çalışıyorum ki daha oturmuş değil, adamlar iki üç dil biliyorlar.


edit: soru tipini yabancı dil olarak değiştirdim.

 
ingilizce var, almanca az, fince az, rusça öğreniyorum şu an. Oluyor ya, pratiğe bakıyor iş


  • bonjurkes  (01.02.13 01:00:48) 
hani az olarak değil de tam anlamıyla bilmekten bahsediyorum. o beyin nasıl işliyor da çatır çatır öğreniyor, çok imreniyorum.


  • ameliee  (01.02.13 01:04:08) 
bir seyi ne kadar tekrarlarsan o kadar ustalasirsin o konuda. ihtiyac, ilgi ve devamli tekrarla ogrenilinir. simdi ingilizcenin yanina ispanyolca ogreniyorum ve daha onceden sandigim kadar da zor degilmis hakikaten.


  • tdl  (01.02.13 01:05:47) 
Bırı olunca dıgerı daha kolay.


  • atmacaged  (01.02.13 01:07:35) 
Bir dili iyi öğrenirsen, dil öğrenmeyi de öğreniyorsun. Sen ingilizceyi kurallarla öğreniyorsun mesela, öyle olunca yeni dil öğrenmek yeni kurallar öğrenmek anlamına geliyor.

Ama ben tecrübelerden dolayı, artık ingilizce düşünür oldum. Ben gece uyurken kulağıma ingilizce fısıldarsan, uyku arasında sana ingilizce cevap veririm.

Benim beynimdeki "ingilizce kuralları" bölümü boş artık. Çünkü kurallar yerini alışkanlığa bıraktı. Şimdi yeni bir dil öğrenmeye çok müsaitim.

Kolay dil öğrenebildiğimi iddia etmiyorum, çünkü ingilizceyi aşırı miktarda pratik yaparak öğrendim. Yeni bir dil öğrenmem yıllarımı alabilir. Ama kendime çok daha fazla güveniyorum artık.

Yeni bir dili daha kolay öğrenebilen insanlar "kurallar > alışkanlık > yeni kurallar" sırasıyla öğrenebilir bir sürü dil. En zoru ilk dili öğrenmek.
  • harzem  (01.02.13 01:08:54 ~ 01:09:55) 
İngilizce, almanca var bende, almanca c1, ingilizce sertifikam yok ama bayaa iyi.

Almanca'yı anadolu lisesinde öğrendim, sertifikayı o zaman aldım. Erasmus'la almanyaya gittim, 1 sene kaldım, bi de staj da yaptım, iyicene pekişti.
İngilizce'yi de lisedeyken bilgisayarla falan uğraşırken bayaa öğrenmiştim kelime bilgisi vb olarak, sonra üniversitede hazırlık okudum bi sene, o zaman ağırlık verdim. Hz bitince de pratik yaptım hep okumaya devam ettim, çeviri yaptığım bi yerde çalıştım, bi yerden sonra 'gel yabancı misafirler var çevirmen de ol' falan dediler, öyle yürüdü gitti sonra.

Kendi kendime konuşuyorum. Mesela atıyorum çay koyarken birine ingilizce çay koydum gelsene falan diyormuşum gibi düşünüyorum, ara ara kendimi mülakatta hayal ediyorum, soruları cevaplıyorum kafamda. Bi yerden sonra bu alışkanlık oluyor, e sürekli kafada kurunca zaten oturuyor tamamen, süper oluyor seviye :)
  • roket adam  (01.02.13 01:08:56 ~ 01:10:13) 
almancayı lisede hazırlık + 4 yıl boyunca öğrendim. c1 seviyesinde diplomam var. ingilizceyi de filmden oyundan ordan burdan. bir baktım ki ielts'den 7 alıcak kadar öğrenmişim, üniversite ingilizce hazırlığını da atladım bu sayede.


  • king lizard  (01.02.13 01:28:53 ~ 01:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.