[]

star trek, star wars

cehaletimi affeyleyin, star trek, star wars, battlestar galactica nedir ? bakıyorum ama bilmediğim için kafam karışıyor biraz. çizgi filmler var diziler var filmler var oyunlar var, var da var. bunlar birbirleriyle bağlantılı filmler, diziler mi ? birisi özet geçebilir mi, lütfen ?




 
birbirleriyle bağlantıları yok.

star wars bir film serisi, toplam 6 filmi var. ticari başarısından dolayı, birsürü yan ürünü var. çizgi filmler vs.

battlestar galactica bir tv dizisi. sanırım ilki yine 70lerin sonunda yayınlanmış. yeni çekimi de 2000'lerin ortası.

star trek, yine bir tv dizisi olarak başlıyor 60'ların ortasında. sonrasında filmler, yeniden çevrimler vs. çok fazla şeyi var.
  • lord esseginziki  (31.01.13 01:14:38 ~ 01:15:08) 
Bunlar birbiriyle bağlantılı filmler diziler değil. Tek ortak yanları uzayda geçmeleri ve uzay gemileri.


  • dampire  (31.01.13 01:15:27) 
--- Star Wars ---
Fantastik aksiyon'dur. 3 filmlik orijinal seri, 3 filmlik yeni seri şeklinde 6 tane film. Bunlar dışında, ünlü olmasından dolayı ortaya çıkmış binlerce kitap, animasyon filmler, oyunlar vs var.

İçeriğinde iyilik ve kötülük güçlerinin savaşları var. Burada güç dediğimiz, baya baya sihir gibi bir şey. Gücü alıp düşmana dalıyorsun. Gücü kötüye kullananlar var, iyiye kullananlar var. Han shot first, bunu unutma.

Star Wars'taki olaylar çok uzun zaman önce, çok uzak bir galakside yaşanmış hikayeler. insan yok yani.

--- Star Trek ---
Bilimkurgu'dur. 3 sezonluk orijinal seri, 7 sezonluk yeni jenerasyon, 7 sezonluk voyager, 7 sezonluk derin uzay, 4 sezonluk enterprise dizilerinden oluşur, 728 bölüm dizi ve ayrıca 11 tane de filmi var. Bunun da binlerce kitabı, oyunu, vs var.

Star Trek insanlarla ilgilidir. Bugünden birkaç yüzyıl sonrasını anlatır, insanlar uzaya çıkmış yeni ırklarla tanışmış falan. İnsanlar barışçıldır, federasyon falan kurarlar. Düşmanlar da vardır tabi. Sihir falan yoktur, bilimsellik vardır, teknoloji vardır. Herşeyin bir açıklaması vardır, yalan yanlış da olsa.

--- Battlestar Galactica ---
Bunu izlemedim ben. Star trek ve star wars izlemeyi bitirene kadar yaşım geçti, 27 oldum artık ev geçindiriyorum.

O yüzden Family Guy. Yaşı gelmiş herkese tavsiye ederim.
  • harzem  (31.01.13 01:27:14) 
battlestar galactica için söylüyorum, yaşım 27, kadınım ve seriyi yeni bitirdim. ben böyle bir dizi bilmiyorum, gerçekten mükemmel, bütün bölümleri ard arda nefes almadan izledim. uzayda geçiyor ama özellikle itusozluk'teki yorumları okursan alt metinde siyasetten, politikadan psikolojiye insana dair değinmediği konu kalmamış. kesinlikle tavsiye ederim. uzay deyip geçmemek lazım.

star wars da yine bir film serisi... 6 film olarak çekilmiş, ancak onun da şöyle bir olayı var, zamanında 3 film çekiliyor, sonra 2000'li yıllarda konusu o 3 filmin öncesinde geçen başka bir 3 film çekiliyor. olayın öncesini anlatıyor ve çekim kalitesi fln tabi ki daha iyi. ama o eski çekimler, o zamanın kafasıyla izlersen gerçekten etkiliyor, hayal gücü vs yönleriyle. zaten sonraki bir çok bilim kurgu filmi, illaki star wars'un bir yerinden etkilenmiştir. kült yani o açıdan.

star trek ise çok detaylı bilgi sahibi değilim ama filmini izledim elbette. bu zamanında bizde de olan uzay yoluyla bağlantılı, Mr. Spack fln var çünkü bunda da. Heroes'taki Sylor oynamıştı Mr. Spock'ın genç halini de. Star Trek filminde de bu bizdeki uzay yolunun öncesini anlatıyor işte. bu da güzeldir, izlenmesi gerekir bence ama battlestar galactica ve star wars'un yeri ayrıdır bende.
  • sirkelimon  (31.01.13 09:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.