[]

lumia 920, renk kayması, donma

Selamlar. 3,4 gündür telefonumla ilgili sıkıntı yaşıyorum. Durup dururken önce renkler kayıyor. Ardından saniyedeki kare sayısı(fps) düşüyor ve telefon donuyor. Genelde soft reset atmadan da düzelmiyor. Bu tamamen rastgele zamanlarda oluyor. bu arada fiziksel bi darbe nedeniyle falan başlamadı bu sorun, tamamen durup dururken oldu. Ayrıca renk kayması başladığı anda kendi haline bırakılınca geçedebiliyor bir dahaki sefere kadar.

Eklediğim iki resimden biri renk kayması anındaki kilit ekranı. Diğeri ise renk kayması başladığında telefonla aldığım ekran resmi. Fark ettiyseniz screenshot çektiğimde hata yokmuş gibi resim normal çıkıyor.

Nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Servislik mi daha bir ayını doldurmadan telefon?


Aynı sorunu olupta sonradan burayı bulanlar için ekleme:

Efenim öncelikle selamlar. Problemin donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu anlamak için dayanamayıp telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Eğer hatırlarsam, problemi çözüp çözmediğini söylemek için buraya bir ekleme daha yaparım. Ama yok bişi bulamazsanız ulaşın bi mesaj atıp.

Bu arada bunu yaparken sonradan öğrendim ki fabrika ayarlarına döndürme kısmı "biraz" sıkıntılıymış. Şöyle söyleyeyim, çalışmıyor ve telefonunuzu tamamen kilitliyormuş. Bunu düzeltmek için telefonunuza baştan yazılım atmanız gerekiyor ve cidden uzun bir süre alıyor yazılımların hiçbirisi bilgisayarınızda hazır bulunmadığından. Bilgisayardan anladığınız "face-google-twitter" üçlüsüyse, bir güncelleme gelene kadar sakın o tuşa basmayın. Kıymayın kendinize :|

forums.wpcentral.com

forum.donanimhaber.com


Ekleme 2: donanımsal. gidin verin servise gençler :)

 
Nokia pişmanlıktır, bir an önce sat kurtul.

Reklam olmasın, marka vermiyorum.

Gidip ios veya android bir telefon al.


Screenshotta hatasız çıkması çok normal şöyle düşün, bilgisayarın monitörüne yumruk at, yumruğu attığın kısımda ölü pikseller meydana gelir ama screenshot aldın mı, başka monitörde cam gibi çıkar zaten bunu bildiğin varsayıyorum telefonu garantiye yolla.
  • grimer  (30.01.13 19:52:43) 
lumia 920 aldım iphone 4s satıp. "aklımı sikeyim aklımı" diyorum kendi kendime. Bir an önce sat kurtul.


  • cetoxim  (30.01.13 20:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.