[]

türk kahvesine tatlandırıcı koymak

rejimde olduğumdan şeker yerine tatlandırıcı kullanıyorum ama türk kahvesinde biraz tuhaf oluyo. kahve piştikten sonra koyarsam dipteki telveler yüzüyü çıkar diye pişirme isnasında koyayım dedim bu seferde şampanya gibi acı ve asitli bi tadı oldu. belli ki tatlandırıcının yüksek ısıya maruz kalmaması lazım. napcam?




 
şekersiz türk kahvesi pişirip tatlandırıcı ağzındayken içsen olur mu ki?


  • kırmızıkaşekaban  (30.01.13 16:24:49) 
ağzımda çok saçma tat olur ve ıslaklıktan erir hemen
o bi acayip ya olmaz o :(

  • neira  (30.01.13 16:29:28) 
pişirebilen tatlandırıcılar var. onları deneyebilirsin. veya kimyasal yerine bitkisel tatlandırıcal deneyebilirsin, ismini hatırlamadım şimdi.
tatlandırıcı pişince acır çünkü.

  • april12th  (30.01.13 16:31:38) 
Şekersiz içemiyor musun panpa? Bir dene derim, ben çok şekerliden şekersize ani geçiş yaptım 5 sene önce. Kahvenin tadını alıyorum şimdi.


  • cakabo  (30.01.13 16:32:51) 
@april, bitkisel kullanıyorum adı splenda ama acılaşıyor işte
pişirilebilen dediğin şu toz olanlarsa onlarda karbonhidrat var diye alamıyorum :( splendanın da toz olanını bulamadım istanbulda

  • neira  (30.01.13 16:36:33) 
kahve icerken agzina bir kus lokumu at, o tatlandirir biraz. şeker kadar da kalori icermez sanki.


  • atmacaged  (30.01.13 19:44:42) 
neira, stevya idi benim dediğim. splenda bildiğim kadarı ile kimyasal, bir bak istersen internetten.

toz olanlarda karbonhidrat olduğunu şu an senden öğrendim.
  • april12th  (30.01.13 22:28:46) 
pişirdikten sonra atabilirsin, ilk başta telveler dediğin gibi yukarı çıkar ama iki dakika geçmeden ağırlıklarıyla dibe tekrar çökerler. problem olmaz. ben de öyle yapıyordum şekersiz içmeye başlamadan önce.


  • vejeteryanvampir  (11.04.13 10:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.