[]

Windows 8'e geçmeli mi? Yarın son gün

Yazdan bu yana windows 7'li bir bilgisayar alanlar, 31 ocak'a kadar Windows 8 Pro'ya 29 TL'ye geçebiliyorlar. Sonrasında kampanya bitiyor 79 TL oluyor sanırım.

Dokunmatiği olmayan ultrabook kullanıyorum.

bence artısı : hızı (açılış süresinde iyileşme)
eksisi : dokunmatik kullanamayacağım için gereksiz, gereksiz masraf olabilir, en önemlisi cihazın win 8 sürücü ve diğer yazılımları yayınlanmadı. Win8 kendiliğinden tanır demeyin. Otomatik sürücü güncelleme, kamera yarımcı programıydı, SSD destek programı, pil koruma vs. bi laptopla gelen yardımcı programlar bazen çok önemli olabiliror.

Sizce Win8'e geçmeli mi?

 
Ben geçtim, dokunmatik ekransız laptop, açılma hızı inanılmaz arttı bilgisayarın. Bilgisayarda default gelen programlar (parmak izi okuyucunun programı vs.) uyumlu Windows 8 ile. Ben Klasik görünümde kullanıyorum ama arayüz kullanımına alışılırsa birçok güzel yenilik de var. Bence geçilebilir.


  • alicia_dominica  (30.01.13 12:09:47) 
windows 95'in açılmasını beklemekle geçmiş bir çocukluktan sonra Windows 7 nin hızına alışabilmiş değilken win 8? yo ahbap. zaten bilgisayarım pentium 4 falan. hiç kurcalamak istemem.


  • afiyet  (30.01.13 12:38:06) 
Açıkçası sistem olarak güzel özellikler vs. var. Ben 2-3 aydır severek kullanıyorum.
Amma velakin çok önemli problemlerle de karşılaştım:
- Windows Update ram'in tamamını kullanıp sistemi kitlediği için Windows Update servisini kapalı tutmak zorunda kaldım. Şu an sistemim güncelleme almıyor\alamıyor.
- Network ile ilgili ben ve şirketten bir arkadaşım sorun yaşadık.
- Vodafone vodem kullanıyordum. Onun internet bağlantısı yaptığım anda mavi ekrana düşüyordu. Bu da bir önceki maddede belirttiğim network ile ilgili bir sorun gibi görünüyor.

Bu benim yaşadığım sorunlar. Şirkette herkes gül gibi kullanıyor. Sorun yok kimsede.
29 tl büyük para değil. İleride benim yukarıda saydığım şeylerle ilgili service packler vs çıkar muhtemelen.

Özetle yerinde olsam geçerdim.
  • transparent layer  (30.01.13 12:38:11) 
win vista-7-8 hepsinin sürücüleri uyumlu birbiriyle.


  • wildkiller  (30.01.13 12:39:07) 
@afiyet'e katılmıyorum. windows 8'in açılma hızı kesinlikle windows 7'den daha yüksek.


  • transparent layer  (30.01.13 12:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.