[]

bu bir kavga sebebi midir yoksa ben mi büyütüyorum

sevdiğiniz kişinin ev arkadaşı var. aynı zamanda çocukluk arkadaşı. siz arada bir görüşüyorsunuz onlar hergün. ev arkadaşıyla pek samimi değilsiniz. ama asla kaba değilsiniz. yine arada bir gittiğiniz günlerin birinde beraber dışarı çıkarken sevdiğiniz kişi, size çıkmadan ona güle güle de. diye bir şey söylüyor. bu dışarı çıkış asla bir elveda yani günlük bir seyahat.

evet yorumları alayım.

ekleme : altı üstü görüşürüz diyecektim. ama beni böyle birşey için uyarması sinirimi bozdu.

 
Siz büyütüyorsunuz. İki kelam nezaketen güzel laf etmenizi istemiş, siz tutmuş bunu sorun yapıyorsunuz. Kaldı ki bence zaten öyle bir durumda gelip giderken "Merhaba nasılsın?" "Güle güle, kendine iyi bak." demiyorsanız kabasınız. İlla anlaşmanıza, samimi olmanıza gerek yok, etiket gereği yapılması gereken şeyler bunlar. Sonuçta aynı evde yaşamasanız da aynı ortamı paylaşıyorsunuz. İki kelime sizi zora sokmaz.

Edit: Uyarsın ne olacak? İleride ilişki ilerlerse size "Kilo aldın, az ver." falan da diyebilir ki gayet normal. O zaman da "Kadına böyle şey denir mi?" mi diyeceksiniz? Unutmuş olabileceğinizi düşünüp hatırlatmak istemiş işte, olabilir unutulabilir, insanlık hali. "Kaba kadın! Nasıl 'güle güle' demezsin?" falan mı demiş?
  • alicia_dominica  (30.01.13 11:54:59 ~ 11:57:21) 
Kusura bakma; sen çok sorunlu birisin. Ben bu sorduğun sorudan sadece bunu anlayabildim.

Nezaket gereği arkadaşı ile iyi olmanı istediği için giderken bir hoşçakal demeni istemişse, iyi bir şey yapmıştır. bunda kavga edilebilecek ne olabilir?
  • hiko seijuro  (30.01.13 11:55:34) 
anlamadım ki kavga edilecek durum ne. size "çıkmadan güle güle de" demiş olması mı ağır geldi? nezaketen güle güle denir zaten, bakkaldan çıkarken bile iyi günler diliyorsunuz ki o insan sizle hiç alakası olmayan biri de değil sonuçta. nezaketen güle güle denebilir. sevgilinize hayıflanmış olabilir arkadaşı "insan bir güle güle der" vs gibisinden daha önceleri. sevgiliniz de ayıp olmasın diye sizi yönlendirmek istemiştir. sevgilinizin yöntemi çocuğa tembihler gibi olduğundan pek doğru olmayabilir ama kavga çıkacak bir durum yok. siz de biraz kibar olun canım aaa.


  • girl in a coma  (30.01.13 11:56:21) 
evde bulunan kişiyi yok sayıp ona bi hoşçakal bile dememeni doğru bulmayın sana yapmang erekeni söylemiş. olur böyle şeyler kafana takmak yerine kusura bakma akıl edemedim demen gerekirdi.
bazen benim de arkadaşlarım evden çıkarken anneme hoşçakalın vs demiyor sonra annem ne biçim çocuk bunlar görgü öğrenmemişler diyor ki haklı da.

  • neira  (30.01.13 12:00:21) 
böyle bir durumda gerekenden biraz fazla ilgi gösterirdim. malum sevdicek hassassa bu konuda, ben daha bi özen gösteririm.


  • sehpa fx350  (30.01.13 12:22:06) 
o demesede sizin zaten güle güle diyeceğinizi düşünüyorum. belliki kapıya gelmişsiniz siz hala demediğiniz içinde sevdicek sizi uyarmış.

sevdicek belliki arkadaşına fazla önem veriyor. galiba sizde içten içe bu önemi biraz kıskanıyorsunuz. yazdıklarınızdan biraz bunu çıkardım. haklı yada haksızsınız demiyorum ama bence bu olayın size bukadar batmasının sebebide bu.

rahat olun, sevdiğiniz kişinin arkadaşına o dedirtmeden ona bırakmadan fazla itinalı davranın, değişin bu konuda. sevdicekte bunu farkedince emin olun çok sevinecek, size daha bir önem verecek. benden demesi ;)

not:birde onun açısından bakmayıda deneyin hem. düşünsenize sevgiliniz en yakın arkadaşınıza güle güle dememiş birde sizin sevgilinize güle güle de tarzı bişeyler demeniz gerekmiş. onun içinde bunun hoş olduğunu sanmıyorum, belki o kavga çıkarsa bile yeridir.
  • carpa_diem  (30.01.13 12:40:44 ~ 12:43:49) 
@carpediem, beni en iyi anlayan sensin dostum:) bu kadar kızmamın sebebi birazcık kıskançlık olması ve aynı şey, ev arkadaşının başına gelseydi o'nu bu şekilde uyarmayacağını bildiğim için.

@afiyet, sen de kısmen haklısın. çok severken böyle şeyler duymak koyuyor. yani daha güleryüzlü ve yumuşak şekilde söylenebilirdi. kızmamın diğer sebebi de bu.
  • dokunmakalbime  (30.01.13 13:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.