[]

windows 8 alacağım ama,

nereden alacağım, nasıl alacağım bilemiyorum. mesela şu an bilgisayarımda ubuntu kurulu diyelim, windows 8 alıp kurmak istiyorum, nerden nasıl alacağım indireceğim windows 8 .iso'sunu falan, karışık geldi bulamadım? bir de sıfırdan fiyatı ne kadar? bir ara kampanya wardı 30 lira falan, eski orjinal bir vista var elimde ama kullanabilir miyim acaba.




 
burada her şey açıklanmış: windows.microsoft.com


  • demcan  (29.01.13 21:48:56) 
"yükseltme" konusu kafamı karıştırıyor.


  • k4l3m  (29.01.13 21:56:28) 
ha bir de aldım, cd'ye yazdım, aradan bir süre geçince cd kayboldu. yeniden indirebiliyor muyum?


  • k4l3m  (29.01.13 21:59:12) 
bir şey daha var, ilerde farklı bir bilgisayar aldım diyelim, aldığım bu lisansı diğerine aktarabiliyor muyum? beraber kullanmak değil, eskisinde kullanmayacağım, mesela.


  • k4l3m  (29.01.13 22:00:48) 
şimdi, kullanıcısı olmadığım bir şey üzerinden geçmiş deneyimlerime ve microsoft'un bugüne dek uyguladığı politikalar üzerinden bir cevap vereceğim sorularınıza, inanmamak size kalmış hatalı olduğum yerleri de başkaları düzeltirse sevinirim.

yükseltmenin kafa karıştıracak bir tarafı yok, öyle sizin sandığınız gibi alıp cd'ye yazacağınız bir olay da değil anladığım kadarıyla. yazsanız da size sıfırdan kurulum imkanı tanımıyor, mutlaka eski windows sürümlerinden birine ihtiyacınız var.

"Windows 8 Pro yükseltmesini yüklemek için bilgisayarınız, Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview veya Windows 8 Release Preview çalıştırıyor olmalıdır. Bilgisayarınız, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview veya Windows 8 Release Preview çalıştırıyorsa, dosyalarınız, uygulamalarınız ve ayarlarınız kolaylıkla Windows 8 Pro'ya aktarılır. Bilgisayarınız, Windows XP veya Windows Vista çalıştırıyorsa, uygulamalarınızı yeniden yüklemeniz gerekir."

windows.microsoft.com

yükseltme yardımcısı indirdikten sonra ve o da size sisteminiz hakkında bilgi verdikten sonra dilerseniz yüklemeye geçiyorsunuz. bunu da muhtemelen sunucularından veri çekip size aktararak başarıyor microsoft, o sırada siz bilgisayarınız dokunmuyor ve bekliyorsunuz. her şey yolunda giderse yeniden başladığınızda windows 8 sahibi oluyorsunuz.

bir seçenek de bu karşıdan yüklemeyi beklememek için dvd satın alımı, teknik olarak bir fark yok, yine elinizde sadece bu dvd varsa sıfırdan kurulum yapamazsınız, illa ki eski bir windows sürümüne ihtiyacınız var.

"Windows 8'in yükseltme paketini satın alma

Yükseltme Yardımcısı'nı çalıştırdığınızda bilgisayarınızın yükseltmeye hazır olduğu belirlenirse, hangi sürümün satın alınacağına ilişkin bir önerinin yanı sıra Windows 8'i oradan satın alma, indirme ve yükseltme seçeneği sunulur.

Ya da isterseniz (ve bölgenizde mevcutsa), yükseltmeyi katılımcı bir satış noktasından DVD olarak satın alabilirsiniz. DVD'den yükseltme yapıyorsanız, yükseltmeye başladığınızda bilgisayarınızda Windows çalışıyor olmalıdır. Sabit sürücünüzü yeniden biçimlendirmek isterseniz, bilgisayarınızı medyadan başlatıp Windows yüklemesinin kurulum deneyimi sırasında (öncesinde değil) sabit sürücünüzü biçimlendirerek bu işlemi yapabilirsiniz.

Bölgenizde yükseltmeyi nasıl satın alacağınız hakkında daha fazla bilgi için Windows 8 Satın Alma web sayfasını ziyaret edin."

windows.microsoft.com

sıfırdan yepyeni ve dilediğinizde makinanıza format attığınızda doğrudan windows 8 yüklemek isterseniz, o zaman işin rengi ve fiyatlar değişiyor.

"Windows 8'in tam sürümünü satın alma

Kendi bilgisayarınızı oluşturmak ve Windows 8 ya da Windows 8 Pro yüklemek istiyorsanız veya yerel bir sanal makine ya da ayrı bir bölüm (Mac dahil) çalıştıran ek işletim sistemi istiyorsanız, Windows 8 veya Windows 8 Pro Sistem Oluşturucu ürünlerini (OEM sürümleri) satın alabilirsiniz. Ülkenizde veya bölgenizde varsa, Windows 8 ve Windows 8 Pro Sistem Oluşturucu ürünleri katılımcı mağazalardan satın alınabilir. Daha fazla bilgi için bir satış temsilcisine danışabilirsiniz. Bu sürüm müşteri desteği içermez."

windows.microsoft.com

kaç makinede geçerli olduğuna dair ise hiçbir fikrim yok, bu kadar şeyi arayıp bulduktan sonra da bakasım gelmedi zaten.
  • demcan  (29.01.13 22:14:17 ~ 22:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.