[]

Fotograf makinesi konusunda tavsiyeye ihtiyacim var.

sony'nin sitesinde sony nex f3 modelini gordum, su an ogrenci indirimiyle beraber 450 dolar + vergi 'lik bir fiyati var. subat 2'ye kadar alirsam da ekstradan 16mm (2.8) genis aci lens veriyor hediye olarak. kendisinde de 18-55 mm objektif var. sizce bu makineyi almak mantikli midir?

600 dolar (+vergi) odeyerek 18-55 objektifle beraber nikon d3200, d5100, canon rebel t3i (600d) modellerinden birini de alabiliyorum. Bahsettigim fiyatlar ABD fiyatlari, kendim de de su an abd'deyim.

Tesekkurler.

 
Nikon ve Canon'dan şaşma derim. Onlar sadece bu iş üzerine çalışan lider firmalar malum.
3 yıllık bir Nikon kullanıcısı olarak 5D Mark II'ye göz diktim. Rebel t3i de fena değil diye biliyorum. Yaygınlığı sayesinde Canonlarda lens seçeneğin daha fazla olur. Henüz yeni başlıyorsan kit lensini al, ikinci lensi öğrendikten sonra alırsın.

  • megafon  (29.01.13 21:32:11) 
fotoğrafla ne kadar ilgileniyorsun ? ya da ne kadar ilgileneceksin ? Eğer abi işte gezeyim edeyim çekeyim prof'ta olmayacağım diyorsan cannon'un süper modelleri var www.canon.com.tr bunun gibi bir ürün işine yarayacak... Yine de ben amatör olarak ilgilenmek istiyorum diyorsan nikon d90 ile canon 550d arasında git gel derim ikisi de kendi alanında çok iyi makineler...
Ama yok moruk ben var prof olarak ilgilenmek dersen, sony'den uzak dur! Yine seçimini canon ve nikon'dan yap...
Canon ve nikon arasındaki farkı en basit şu şekilde açıklarım : Canon'un renkleri muhteşemdir! Nikon'un keskinliği...
  • koli bandı kafası  (29.01.13 21:39:53) 
nex güzel makine pişman olmazsın


  • jack n brooks  (29.01.13 21:50:13) 
Yani arkadaslar durumum soyle, lisans yillarinda filmli slr kullaniyordum, nikon f801, ondan sonra dijital teknolojiyi pek takip etmedim, tekrar donmek istiyorum fotograf isine, su an icin param yok fazla ama olunca fx format makine almak istiyorum nikon d800 ya da d600, ama o zamana kadar isimi gorecek bir makine almak istiyorum. sony'nin hem sensoru fena degil hem de tasimasi cok kolay.

diger canon ve nikon modellerinden bahsetmemin nedeni ise kararsiz kalmam, bunlardan birini alip full frame sevdamdan vaz mi gecsem diye soruyorum kendime.

sonucta bu
  • tiny toon  (30.01.13 05:49:20) 
full frame'den vazgeçme dostum... Çünkü hiçbir alet full frame yerini tutamıyor... Bir noktada illaki tıkanıyorsun... Hiçbir yerde tıkanmasan olmadık yerde iso yüzünden gren yapıyor orada takılıyorsun... bence para biriktir... acele etme...


  • koli bandı kafası  (30.01.13 10:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.