[]

Gözlerim bozuldu artık sanırım

Uzağı bulanık görüyorum, yazı mazı okuyamaz hale geldim.

Prosedürü hiç bilmiyorum, nereye gideceğim bunun için? SSK'lı düz çalışanım işte.

Nedir maliyeti bunun bana? Neler çıkar sırasıyla önüme, gözlük mü almam gerekir? Bi akıl verir misiniz hiç bilmiyorum.

Teşekkürler.

 
SSK'lı isen seni kabul eden bir devlet hastanesine git. Göz muayenesi olacam de. Randevu verirler, doktor muayene eder. Sonra sana reçete yazar gözlük için. Astigmat yoksa lens de isteyebilirsin.

O reçeteyle SSK anlaşmalı bir gözlükçüye gideceksin. Gözlükçü seni kazıklamaya kalkmazsa, senin istediğin gözlük modelini bulacak. Gözlük camı seçeceksin, pahalısı var ucuzu var. Filtreli vs. Muhtemelen az bir fark ödeyeceksin orada.

Birkaç gün sonra da gözlüğün gelecek.

Ben yıllarca gözlükten sonra lense geçtim, aylık yaklaşık 20-30 lira lens masrafı ödeyebilirim dersen doktora onu da sor, lens muayenesi de yapsın.
  • harzem  (29.01.13 14:45:16) 
göz doktoruna gidip muayene olmalısın, gözlük verecektir muhtemelen, reçetene yazar ekstradan para ödemene gerek kalmayacak (pahalı bir çerçeve seçmediğin sürece) yalnız uzağı göremesen dahi yakın görünüşünde bir sorun olmaması gerekirdi, veya sorun yakın görüş ile alakalıysa uzak görüşünü etkilemezdi, dolayısyla astigmat veya onun gibi birşey olabilir sorunun.


  • kayıtlı okur  (29.01.13 14:46:09) 
ilk önce bir gözlükçü bul kendine, oraya git derdini anlat gözlerim bozuk v.s, onların genelde yönlendireceği doktor veya hastaneler oluyor. olmadı en kötü istanbul için;(git: www.avrupagoz.com.tr) gider 20 lira falan fark ödeyerek muayene olup, rastgele bir gözlükçüden gözlüğünü alabilirsin.


  • celik comak  (29.01.13 14:46:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.