[]

Laptop adaptör amper farkı

adaptörüm bozuldu. özellikleri şuydu;

Input: AC 100-240V, 1.5A 50/60Hz
Output: 19v, 3.16A
Power: 60 Watts

yeni sipariş verdim. istediğimden biraz yüksek değerde göndermişler

Input: AC 100-240V, 1.6A 50/60Hz
Output: 19v, 3.42A
Power: 65 Watts

Bu amper farkı sorun oluşturur mu?

 
sorun olmaz, cihaz ihtiyacı kadar akım çekecektir.Zaten ciddi bi fark yok akım değerleri arasında.


  • Golgi  (29.01.13 10:14:55) 
Emin misiniz sonra yakmayalım makineyi. Daha önce korsan şarj cihazı kullanmaktan ayfonu yaktım. Gitti güzelim cihaz.

Uzun süreli kullanımlarda falan da sorun olmaz mı?
  • raskolnikov2  (29.01.13 10:18:11) 
şöyle söyleyim o zaman;

V = IxR devredeki direnç yani R, değişmedikçe cihazın çekeceği akım değişmeyecektir.
Volt farklı olsaydı problem olurdu ama önceki adaptöründe de 19V kullanmışsın zaten laptop için genelde 19v çıkışlı adaptörler kullanılır. Cihaz aynı, voltaj aynı o zaman çekilen akım da aynı olur.

Yüksek akım problem yaratmaz, düşük akım ise adaptördeki istenilen gücü veremediğinden içindeki trafonun ısınmasına sebep olacağından adaptörü yakar.
  • Golgi  (29.01.13 10:36:48 ~ 10:37:19) 
tek tip olması açısında servislerin hepsi aynı uç için en yüksek amperli adaptörü kullanıyor. cihaz ihtiyacı kadarını çekiyor. düşük olsa şarj olmama sorunu olur çalışırken ama fazlasını zararı yok.


  • abtash  (29.01.13 11:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.