[]

avm müşteri arttırma

şimdi aynı semtte iki avm düşünelim: bir tanesi diğeriyle aynı hizmeti verdiği halde daha eski olduğu için daha fazla müşterisi oluyor. Diğer avm müşteri sayısını arttırmak için neler yapmalı? Müşterilere çekilişe katılma şansı verdi diyelim, bu çekilişe daha fazla insanın katılması için nasıl bir yol izlemeli? Veya önerebileceğiniz bir kampanya var mı? Lütfen makul önerilerle geliniz.




 
O çekiliş lafını bir kere direk geçin. Ben şahsen hayatımda hiçbir çekilişe falan katılmamışımdır heralde çünkü tamamıyla dürüst bile olsa (zor) o işe kimse inanmaz.

Bence bunu müşterinizi arttırmak için "ucuz ve güzel lokanta"ları getirmeye bakın. öyle saçmasapan burger king'ten veya bilmem ne bey iskendercisi, bilmem ne amca dönercisinden de başka, az bilinen ve insanları çekecek lokanta getirin. geri kalan dükkanların hepsi nasıl olsa kıyafetçi.

döviz bürosu varsa o döviz bürolarına söyleyin, avm içinde olduklarından koskoca dolar kurunu düşürmesinler. gerçek fiyatına satsınlar.

tuvaletleriniz hep "ÇOK" temiz olsun. Temiz değil, "ÇOK" temiz.

Açık hava alanları olsun malum Türkiye'de sigara migara içen sayısı çok fazla.

Yürüyen merdivenleri birini oraya birini buraya koyup o saçmasapan milleti gezdirip de alıvşeriş yapsınlar gibi mantıklar gütmeyin. Adam üşenir hiç gelmez, gelenden de olursunuz net söyleyeyim. Böyle iğrenç pazarlama taktiklerine genel olarak hiç başvurmayın.

Hangi avm olduğunu da merak ettim bu arada. Önerilerim makul gelmiştir umarım. Sinemanız da varsa ayrıca ucuz ve güzel olsun. 17 liralık 19 liralık sinemalar boş salonlara oynuyor, 7 liralıklarda yer bulunmuyor.

Kapanış saati bilmiyorum kuralla falan mı belirleniyor ama gece 10'dan sonra da açık olsa çok iyi olur elbet.

Heh bir de yerini bilmiyorum elbette ama metroya yakınsa vs. metroya bir şekilde çabuk ulaşımı sağlayın, servis koyun, onu yapın bunu yapın, metro medeniyet.

Şahsî fikrime gelecek olursak, bir avm'den en büyük beklentim içinde kıyafet satan yerlerin en AZ olmasıdır. Tabiî bu son madde pek mantıklı değil sorduğunuz soru için, sadece kendi düşüncem.

Kolay gelsin.
  • only alcoholica  (29.01.13 04:41:51) 
efenim anahtar kelime "çocuklar".

gözlemlediğim kadarıyla pek çok insan tatil günlerinde, haftasonlarında çocuklarına huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirtebilmek, hem onların hava almalarını, hem sosyalleşmelerini sağlamak (nasıl bir hava almak ve sosyalleşmekse bilemedim, benim çocuğum olsa açık havayı tercih ederdim kesin.) amacıyla avmlerde vakit geçiriyorlar. bu arada ufak tefek alışverişlerini yapıyorlar vs.

bu iki avm de lokasyon, ulaşım kolaylığı, otopark olanakları, içerideki markaların bilinirlik ve güvenilirliği ve benzeri konular bakımından aynı koşullarda ise çocukların tercih edeceği avm olabilen öne geçer.

bu durumda avmmiz, çocukların ilgisini çekecek aktiviteler, etkinlikler yaparak, avmyi çocukların cazibe merkezi haline getirip onların orada daha eğlenceli vakit geçirmesini sağlayarak müşteri sayısını çoğaltabilir. bunun en basit ve en ucuz yolu da, 2-3 palyaço tutup balonlar ya da maliyeti düşük ama sağlıklı oyuncaklar dağıtıp çocukların ilgisini çekmek, içeride çocuklar için bir gösteri olduğunu anlatmak vs. olabilir. ucuz ve basittir ama iş görür.
  • who by fire  (29.01.13 04:53:41) 
Sinemasi kaliteli olsun. Sinema salonu kaliteliyse terchih edilir. Film izlemeye gelenler yemek yiyip alisveris de yapar. Avmde en onemli sey sinem bence :)

Cekilis kampanya falan bos is. Hic kimse gormedimki şu avmde cekilis var oraya gidelim desin
  • smoothcriminal  (29.01.13 06:18:16) 
çekilişi kafadan geç. millet artık garanti hediye olmadan kampanyaya katılmıyor.
avm'lerde esas alışverişi bayanlar yapar. onlara yönelik etkinlikler düşünün.
sırf eski diye insanların diğer avm'ye gittiklerini sanmıyorum. sizinkinin dezavantajlarını düşünün. onları ortadan kaldırmaya çalışın. bu bilgiyi de küçük hediyeli anketlerle elde edebilirsiniz. profesyonel güvenilir bir firmaya yaptırın. biraz para harcayın yani.
ulaşım çok önemli. gerekiyorsa evlerin önüne yürüyen merdiven çekin.

son olarak bu nasıl avm? bir ödev herhalde. koskoca avm yönetimi bu sorunu çözemiyor da buraya mı sormak zorunda kaldın yoksa? böyleyse durum vahim...
  • merhum  (29.01.13 07:34:05 ~ 07:35:39) 
çekilişten vazgeçin.
sinemasal kampanyalar olabilir. cuma günleri yarı fiyatına gibi.
giriş katında güzel-kaliteli bir cafemsi mekan olsun, hem dışarıda hem içeride oturma imkanı sunan.
imza günleri düzenlenebilir ayak alıştırma mantığı ile.
  • iz  (29.01.13 08:30:32) 
kadınlar için makyaj günleri, bakım günleri vs düzenleyin.

moda haftası gibi bir etkinlik düzenleyin. avm içindeki alana podyum kurun, manken yürütün. o gün o kıyafetleri %30 indirimli yapın.

Avm'nin ortasındaki avlu gibi boşluğa tavandan sarkan ip cambazlarından oluşan gösteriler yapın. Bunları ücretsiz yapın.

Civar üniversite ve lise öğrencilerine kampanya yapın; okul kartlarını göstererek sinemaya 5 TL'ye girebilecekleri, mcdonalds, burger king gibi restoranlarda istediğini menüyü (büyük seçimler dahil) daima 10 TL'ye yiyebilecekleri şekilde kampanyalar organize edin.

Bankalar ile konuşun, olabiliyorsa; migros veya avm içindeki bir mağazadan (çekiliş hakkı için minimum tutardan fazla) kredi kartıyla alışveriş yapan kişilere çekilişimize katılmayı unutmayın sms'i atın.

Diğer avm içine giren müşterilere, girer girmez sms atın ve "diğer avm'ye gitmeniz bizi üzdü. sizi tekrar aramızda görebilmek için bizim avm'ye 1 saat içinde gelirseniz eğer, 1 çekiliş hakkına 1 çekiliş hakkı da biz ekliyoruz. Veya çekiliş için gerekli minimum fiş tutarında %50 indirim yapıyoruz." gibi cümleler yazın.

Çekiliş ile verdiğimiz arabanın yanında fotoğraf çektirin ve avm'mizin facebook sayfasında paylaşın. Çekiliş hakkını sizin için 30 TL'ye düşürelim

gibi gibi şeyler.
  • sinematematikci  (29.01.13 09:27:35) 
sinemalara, sinema arasında sigara içip dönecek kadar yakın bir balkon koy hep sana geleyim.


  • kta  (29.01.13 10:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.