[]

Kilo problemi

1.82 boylarında 119 kilo ağırlıgında 18 yaşımı dolduruyorum ve nasil hizlandırılmış sıkı veya hızl bir biçimde kilo verebilecegimi bilmiyorum.Her sabah işe giderken yürümeye karar verdim tempolu olmayıp normal yürüme hızında 35-40 dakikada varıyorum buda yaklasık 1 adım 1 metre olarak hesaplarsak 4 kilometreye yakın yol demek bunla birlikte ögle aksam ekmeği kestim sabahlarıda yarım kepekli ekmek arası kaşar salam yiyorum,ve iştede bayağı koşturuyorum çok terlemeden bu bana yeterli olacak mıdır arkadaşlar şuanda askerliğim tehlikede oldugu için sizlerden yardım bekliyorum iyi günler.




 
kaşarı ve salamı bırak. sabahları bir dilim beyaz peynirli yağsız tost ye acıkma ihtimaline karşı yanında sarı leblebi, bulundur acıkırsan sadece bir avuç ye, bol su ve bitki çayı tüket ;)


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (28.01.13 20:32:02 ~ 20:32:19) 
azim, hırs, kararlılık, cardio, bu iş basit aslında


  • wayne  (28.01.13 21:07:08) 
  • tormentorius  (28.01.13 21:18:22) 
bu kiloya ne kadar zamanda ulaştınız. bu kiloya ulaşırken hayatınızda neler değişmişti yemek, uyumaki,iş vs. anlamında ve şu an yaptığınız işi söylerseniz size derhal bir diyet listesi haırlayabilirim. bu arada herhangibir kronik hastalığınız var mı ya da hiç kortizon kullandınız mı şimdiye kadar belirtirseniz sevinirim.


  • kedigen  (28.01.13 21:29:30) 
hızlandırılmış dietlerin hiç biri işe yaramaz. verirsin tekrar alırsın, genelde metabolizma ne kadar sürede kilo aldıysan o kadar sürede vermen sağlıklı.
önce içtiğin yediğin gereksiz cola, soda, meyva suyu (hazır), kek börek çöreği kes. bir anda kestiğinde sadece bunlarla bir ayda 4 kilo verirsin zaten.

sonra yediğin pozisyonları yarıya indir. ne yersen ye sadece yarısını ye. 6 ayda 10 kilo garanti en az. ha doksan kiloya indiğinde yavaş yavaş spora başla. ondan önce yürümeye çalış olabildiğince. şöyle düşün iki dilim keki yakabilmen için 3 km yürümen gerekiyor.

smart phone kullanıyorsan noom diye free bir aplikasyon var oraya her öğün ne yediğini yazıyorsun, bu kısa vadede ne yemen gerektiğini öğrenebildiğin gibi hiç bir şeye yaramasa bile en azından çok yediğini fark ediyorsun. yediğin şeylerin azalıyor.

sabahları yumurta ye, omlet değil yağsız. tam buğday ekmeği ye 1-2 dilim. kahveyi içmemeye çalış. şekeri kes.

öğlene doğru mutlaka badem,fındık gibi bi snack at, 7-8 tane en fazla. sabahla öğle arasında en az 1 litre su içmiş ol. öğle yemeğinde yağsız sebze yemekleri, ekmeksiz çorba, ya da 3 tane köfte ye. ufak bir yağsız tavuk göğsü de olur. hepsi birden değil. yani bunlardan biri.

öğleden sonra meyva çaylarıdır, bitki çaylarıdır onlardan takıl. gene 1 litre su içmeye çalış. akşam yemeğinden 2 saat önce bi porsiyon meyva ye.

akşam yemeğinde bol salata ye, mısırsız, havuçsuz. bol bol. az yağlı, bol limonlu. biraz yoğurt ye az yağlı. yanında da sebze yemeği. mümkünse etsiz metsiz.

yemeği en geç 8 gibi ye, yemekten sonra acıkırsan leblebi ye. tok tutar. yalnız dikkat et abartırsan bağırsakları yavaşlatır.

yatana kadar da 1 litre su iç. akşam kahve çay yasak bunlar acıktırıyor. akşam yatmadan bir bardak süt iç yağsız. ya da yarım yağlı. uğraşabilirsen içine 3-4 tane çilek, yarım muz atıp shake yapabilirsin.

on beş günde bir kendine ödül niyetine bir dilim pizza (öğlen) haftada bir de 2 top dondurma yiyebilirsin.

ben bu dieti 14 hafta yapmıştım. 6 hafta sonunda spora başladım, yüzme, haftada 4 gün ortalama 2 saat yüzme. 14 haftada 20 kilo vermiştim.
zaten 9 ayda 25 kilo almıştım. uygun oldu yani.
  • jassinpera  (28.01.13 22:02:51) 
ben kendimi bildim bileli kiloluyum fakat ergenlik döneminden sonra bi hayli kilo aldıgımı bilirim onun haricinde ailemdede biraz var aslında ne alakası var derseniz e normal olarak kilolu olmayı bi hayat biçimi olarak gördük yani kilolu olmayı bi sorun yapmadık ve kafaya takmadık cikolata bisküvi tarzında seyleri bol bol aldık kimse sesini cikarmayıncada sonuç :)


  • caner555  (28.01.13 22:24:41) 
@jassinpera cok tesekkürler yazınız için fakat benim istedigim tam olarak bu degil eğer yazımı görürseniz mesajınızı bekleyecegim .


  • caner555  (28.01.13 22:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.