[]

şizofreni hastalığına yakalanan kişi nasıl tedaviye yatırılır?

şizofreni hastalığına yakalandığına neredeyse emin olduğunuz bir yakınınız var. ancak bu kişi tedaviyi kabul etmiyor. ailesinden ayrı bir şehirde üniversite okuyor. ailesi de şizofreniye yakalandığına neredeyse emin. şizofreninin getirdiği çeşitli zararlar meydana geliyor. kişinin okuduğu yere ailesinin gitmesine ve orada uzun süre kalmasına rağmen kişiyi ikna edemiyorlar ve yaşadıkları şehre getiremiyorlar. bu çaresiz durumda ne yapılabilir arkadaşlar? savcılığa başvurulsa bir sonuç alınır mı?




 
neredeyse emin kısmına kadar okudum.
neredeyse eminim diye bir tanı olmaz. hele bu konuda. ikna edip götüreceksiniz hastaneye. sağlık kurulu raporu alınacak.
savcılık mavcılık uğraşmaz.
  • mahsunkul  (28.01.13 20:22:42) 
bir psikiyatrist ile görüşün önce, yol gösterici olabilir.


  • efx  (28.01.13 20:38:02) 
konunun uzmanıyla görüşmeniz gerekmekte. birçok çeşit şizofreni var. ve doktora götürmek için kurgulayacağınız bir hikaye kişi tarafından farkedilip güveni kalmayabilir. böyle bir durumdaki ikna sürecinde çok titiz davranılması gerekmekte. bu konuda aile bağlı bulunduğu aile hekimi ile görüşüp bilgi danışabilir diye düşünüyorum ulaşılabilirlik açısından


  • kedigen  (28.01.13 21:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.