[]

üniversitede müfredattan kalkan ders. şimdi ne olacak?

soru 1: bir ders var şimdi ben bu dersi aldım fakat kalmıştım. şimdi baktım ki müfredattan kalkmış bu ders. lakin transkriptimde kalmış olarak görünüyorum.

ama ben bu ders kalktığı için artık alamıyorum, ne olacak şimdi kalacak mı bu ders böyle ff olarak?

soru 2: bir ders daha var bu dersten de kalmıştım, ben kaldığımda zorunlu olan ders artık seçmeli olmuş. bunu almak zorunda mıyım ben yine?

danışman, hocalar, memurlar hep başka başka şeyler söylüyor, daha önce başına gelmiş birisi vardır diye sormak durumunda kaldım.

 
zorunlu olan ders secmeli olduysa, secmeli derslerinizden birinin yerine sayilabilirdi gecmis olsaydiniz. ama gecmediginiz icin, dersi bir baska dersle tekrar edebilirsiniz.

kalkan dersteki f transkriptte kalir. yerine bir baska ders aldirirlar ama sanirim ogrenci isleri ve dekanlikla yazismaniz gerekecek biraz.
  • evreka  (28.01.13 18:33:08) 
onun yerine seçmeli ders verdiler bizde. normalde 1 tane alıyosan mesela bu sefer 2 tane seçmeli alacaksın.


  • roket adam  (28.01.13 18:35:02) 
1-kaldığın ders kalkmışsa yerine yeni bir ders alacaksın.. yani mezun olurken alman gereken toplam krediyi almış olman gerekecek.. böyle düşün..

2- zorunlu bir ders alacaksın sanırım yerine. zorunlu ders kredisi/seçmeli ders kredisi/ oranını tutturman gerekecek.


editius..
  • bilmemkacincinick  (28.01.13 18:36:50 ~ 18:40:10) 
hocam zorunlu ders alacaksın onun yerine diyorsunuz da zaten ben almam gereken bütün zorunlu dersleri almış olacağım mezun olabilmek için.

mezuniyet aşamasında demesinler bana sen bu dersi vermemişsin transkriptinde ff var diye?

ortak yorum sanırım zorunlu yerine seçmeli verecekler?

muhatap da bulamıyorum üstelik, herkes ilgisiz. dilekçeyle dekanlığa mı başvursam?
  • reachr  (28.01.13 18:44:20) 
cevap 1: aynı durum başıma gelmişti, 6 kişi dersi alttan alıyorduk ve kalktı müfredattan ders. kimsenin devam zorunluluğu yoktu yalnız bizde o yüzden alttan alan herkes temizlenene kadar dersin vize-final ve büt sınavları açıldı. gerçi saçma bir dersti 2.senede hepimiz vermiştik zaten.


  • neskafefincanindaturkkahvesi  (28.01.13 19:02:58) 
Danışmanınla görüşeceksin, o dersin yerine saydırabileceğin bir ders var mı, öğreneceksin. Sonrasında dilekçe yöntemi ile bölüm başkanlığına başvurup, uygun dersi müfredattan kalkanın yerine saydırmış olacaksın. Yerine mutlaka bir ders verilir, verilmeme gibi bir ihtimal yok.


  • ahmetcan44  (28.01.13 19:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.