[]

kötü huylu beyin tümörü -bizi ne bekliyor?

Merhabalar,

Yaklaşık bir ay önce çok sevdiğim bir insanın beyninde 2,5 cm'lik bir tümör olduğu tespit edildi. Bu hafta ışın tedavi uygulanacaktı ki, tümörün 3 hafta içinde 4 cm'e çıktığı gözlemlendi ve acilen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası tümörün ne yazık ki kötü huylu olduğu anlaşıldı.

İnternetten okudum ama okuduklarıma ne kadar inanmalıyım bilmiyorum. Bu konuda yeni gelişmeler de olduğuna umut beslemek istiyorum. Ailesini de teselli edebilmem için güçlü olmaya ve umutla tutunulabilecek güzel örneklere ihtiyacım var. Ayrıca bu süreçte kendisini neler bekleyecek, nelere hazırlıklı olmalıyız gibi de bir sürü şey var aklımda...

Ailesinde, bir yakınında, tanıdığında tecrübe eden varsa yazabilir mi acaba? Ya da doktorsunuzdur belki ve bir yönlendirmede bulunursunuz falan. Ne kadar süper olur..

:(

 
eğer ekonomik olarak güçleri varsa necmettin pamir'e görünsün diyebilirim. çok yakınım olan iki insan iki ay ara ile ameliyat oldu. onların tümörleri iyi huylu çıktı ama adam da işini iyi yaptı.


  • nop  (28.01.13 15:01:48) 
Valla benim bir arkadaşımın 7 yıldır var kötü huylu tümörü. Aldırdılar sonra bir kez daha cıktı, tekrar aldırdılar. bir sorunu yok şu an. İstanbulda acıbadem hastanesinde ameliyat oldu.


  • Mikail bey  (28.01.13 15:04:42) 
sizi bekleyen surec su. oncelikle tumor cikarilabilecek bir yerde oldugu icin sanslisiniz. sonraki surec bu tumorun metastaz yani baska organlara yayilim gosterip gostermediginin arastirilmasi ile birlikte profilaksi yani onleyici amacli dusuk doz kemotterapi ya da radyoterapi tedavisidir. su an hastaniz tumorden kurtuldu. tekrarlamamasi ya da baslangic asamasinda baska bir tumor var mi diye takip edilmesi gerekecektir.rutin tahlil ve kontrollerini kacirmamasi buyuk oneme sahip. gecmis olsun dileklerimle hastaniz ve yakinlarina zor kismin atlatildigini ve bir daha yasanmamasi icin bir muddet tedavi olacagini belirtmeniz yeterlidir diye dusunuyorum.


  • kedigen  (28.01.13 15:15:06) 
bir tanıdığımda beyin tümörü var dendi. baya bir uğraştılar falan. sonradan ne oldu ise göz doktoruna yönlendirdiler ve gözlerinin bozuk olduğu ortaya çıktı. gözlük kullanmaya başladı ve tamamen sıkıntılarından kurtuldu. tabi sizin olayla örtüşür mü bilmiyorum.


  • ground  (28.01.13 15:24:42) 
@ground, yok ameliyat oldu bugün, tümör alındı. kötü huylu olduğu söylendi.

@mikail bey, güzel bir haber, internette en fazla 2 yıl deniliyor. bu arkadaşınızın tümörünün de kötü huylu olduğundan emin misiniz?
  • vejeteryanvampir  (28.01.13 15:27:23) 
başta söyleyip de kocakarı ilaççısı durumuna düşmeyeyim dedim ama içim rahat etmedi, şifanın nereden geleceği hiç belli olmaz,

çapa yada istanbul üniv. tıp fakültesinin kanserle ilgili biriminin onursal başkanı olan çok saygın bir prof.tan duydum (adamın adını hatırlayamadım, arayacak zamanım da yok şu an): her yemekte yemeğe katılacak biraz (bir çay kaşığı kadar) zerdeçalın kanser vakalarında, kanser oluşumunu engellemede vs. çok faydalı olduğunu, bu zerdeçalın kanserli hücreye giden kanı yani besinini kestiğini falan söylemişti. başkası söylese hadi len derdim ama bu prof.un adı bile ilgilileri harekete geçirdiğinden aklımda kalmış. (bu arada bunun tedavi değil,tedaviyi destekleyici bir şey olduğu unutulmamalı)

Allah tüm hastalara hayırlı şifalar versin
  • yemrem  (28.01.13 15:44:17) 
Evet eminim, zaten başka bir arkadaş da demiş ya şimdi tedavi edilmesi gerekiyor tekrarlanmaması için diye.


  • Mikail bey  (28.01.13 15:44:51) 
öncelikle geçmiş olsun. hem hasta yakınlarının hem hastanın kanser=ölüm düşüncesini kesinlikle kafalarından atması gerekiyor. kanser tedavisi olan bi hastalıktır ve kanserden kurtulan çok fazla insan var. moral denen şey asla klişe değil, bunu unutmayın. hastayı motive etmek birincil göreviniz olsun. onun dışında bi şey söyleyemiyorum. umarım tüm hastalar sağlığına kavuşur, geçmiş olsun tekrar.


  • nathanieltroy  (28.01.13 15:50:35) 
Eğer tümörün adı glioma gibi bir şeyse ve hayati noktada bulunuyorsa moral bozmak istemem ama işiniz çok zor. 10 yaşında babasını bu lanet hastalık yüzünden kaybeden biri olarak yazıyorum.


  • ygmrszhvlrdneypcgniblmynsmsye  (28.01.13 16:45:58) 
beyin tümörü iyi ve kötü olarak ikiye ayrılmıyor,

ygmrszhvlrdneypcgniblmynsmsye'nın da dediği gibi çok agresif olan glioblastoma multiforme diye bir tümör var. 2 sene bile çok iyi bir süre genel anlamda. ama bir hasta diğerini tutmaz bunu da unutmamak lazım.

beyin tümörlerinin tamamen farklı bir sınıflandırması var. ismini bilmeden yorum yapmak doğru olmaz
  • la noix  (28.01.13 18:53:49) 
@ygmrszhvlrdneypcgniblmynsmsy ve @la noix, tümör dediğiniz gibi GBM imiş... :(


  • vejeteryanvampir  (29.01.13 11:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.