[]

Schengen vizesi için hesap dökümü

İspanya için schengen vize başvurusunda bulunacağm. Vfs global diye bi şirket var oraya başvurdum. orda evraklar kısmında son 3 aya ait hesap dökümü istiyor. Alttaki gibi bi madde var bunun için.

Son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren, içinde 3 günlük seyahat için minimum 600€/1500TL bulunan, güncel tarihli şahsi banka hesapları (Kaşeli ve imzalı veya hesap defter dökümü)Ankara için hesap dökümünün son 1 hafta içinde alınmış olması gerekiyor.

Şimdi 3 sorum var;
1-benim ispanyada bulunacağım gün sayısı 14. Maaş hesabımda hiç para yok gibi bişey, ay sonu olduğu için. Mevduat hesabımda ise 7500 lira gibi bi meblağ var. Paranın mevduat hesabında olması bi sorun teşkil eder mi?

2-Yukardakilere göre 14 gün için hesabımda 7000 lira gibi bi para olması lazım en az ama paran ne kadar çoksa o kadar iyi diye duydum. Özel bir şirkette ortalama bi ücrete çalışıyorum. benim hesabımdaki para az diye vize vermemezlik gibi bir durum olur mu?

3-İlk defa yurt dışına çıkıyorum bir de onun da negatif etkisi olabilir mi?

 
1- mevduat hesabı da gösterilebiliyor. ben gösterdim, vizeyi aldım.
2- diğer evraklarınız tamamsa ve gidiş niyetinizin turistik olduğu açıksa sorun olmaz gibi.
3- çok negatif etkisi olmaz ama daha temkinli olurlar. daha dikkatli incelerler evrakları falan.
  • nesilsiz  (28.01.13 14:22:23) 
1) Hem maaş hesabınızın hem de mevduat hesabınızın 3 aylık dökümünü alın. Ben de hep böyle yapıyorum(maaş hesabımda benim de para bulunmaz hiç:)), sorun olmuyor. Ayrıca size tavsiyem defter dökümünün yanı sıra, A4'e hesap dökümü de almanız (ücretsiz veriyorlar) çünkü defter çok karışık oluyor. Son bakiye anlaşılamayabiliyor bazen. Hesap dökümünüzü antetli kağıda çıktı alıp kaşelesinler, vize için derseniz hallediyorlar bankaların müşteri hizmetleri bölümünde çalışanlar zaten.

2) 7bin lira yeter :) parası azmış vermeyelim demezler... Eksik evrak olursa vermemezlik ederler. Eksik evrak derken, kalacağınız yeri belgeleyemiyorsanız vs.

3) Schengeni bi kere aldınız mı ondan sonra daha rahat alıyorsunuz ama bu negatif etkisi olacak anlamına gelmez. Siz evrakları tam hazırlayın, problem çıkmaz.
  • iz  (28.01.13 14:36:57 ~ 14:38:54) 
1-Paranın mevduat hesabında olması lazım zaten. Eğer kastettiğin vadeli mevduat hesabı ise o farklı. Bende İspanya vizesine başvurduğumda 1500 TL göstermiştim Vadesiz mevduat hesabında.

2-Hesabındaki para bulunacağın güne göre değişir. Yani olabildiğince fazla para göster. Bunu orda geçimini nasıl sağlayacağını bilmek için istiyorlar.

3-Evrakların tamam olduktan sonra ilk kez-ikinci kez farketmez.

İspanya 2-3 aylık 15-20 gün kalışlı veriyor vizeyi genelde. Sana 20 gün kalışlı verecekler muhtemelen. Giriş sayısını Multi işaretle.
  • yazar kasa  (29.01.13 07:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.