[]

Su

Ben yaklaşık bir ay öncesine kadar hiç susamazdım. Yani çok sıcak olan bazı günler haricinde susamazdım. Bu yüzden su içme ihtiyacı duymuyordum. Aklıma bile gelmiyordu su içmek.
Fakat hemen hemen bir aydır, çok susuyorum. Özellikle uyandığımda ve geceleri çok susuyorum. Hiç su içmezken, şimdi o kadar şiddetli bir susuzluk hissediyorum ki, bir kerede neredeyse yarım litre su içebiliyorum.

Bu benim için hiç normal olmadığından nedenini merak etmeye başladım. Bir fikri, bilgisi olanlar varsa; neden olabileceği ile ilgili tahminlerini paylaşırlarsa sevinirim.

 
şeker hastalığı olabilir..


  • bilmemkacincinick  (28.01.13 01:50:20) 
gizli şekere de baktır


  • neira  (28.01.13 01:52:41) 
yarım litre çok az zaten. vücudun, böbreklerin artık bu gidişe bir dur demiş. sistem çalışsın, işlesin, su vücuttan toksin atmanın en güzelim bitanecik yolu. dünyamızın atmosferi oluştuğundan beri hep aynı suyu içiyoruz, işiyoruz, düşün dinozorlar içmiş, donmuş, buhar olmuş, yağmış, nehirde akmış, şimdi sen içiyosun, şahane bi olay değil mi? doyasıya iç kardeşim. evrenimizdeki su giderek bilemediğimiz bir nedenle azalırken bari sen bedeni mahrum bırakma :D


  • kediebesi  (28.01.13 01:54:27 ~ 01:54:59) 
her ne kadar susuzluk şeker hastalığı belirtisi olsa da, son zamanlarki diyetinden olabilir, vücut kırgınlığı olabilir, psikolojik olabilir. Son bir ayda önceye göre ne değişti hayatında?


  • harzem  (28.01.13 01:55:26) 
harzem -> Son bir ayda hiçbir değişiklik olmadı; ne beslenme düzenimde, ne sosyal hayatımda, ne psikolojimde.

Şeker hastalığı aklıma bile gelmemişti. O yönde cevaplar geldiği için, böyle bir ihtimali düşünerek sorduğum sanılmasın. Şeker hastalığı ve belirtileriyle ilgili de hiçbir bilgim yoktu. Şimdi araştırıyorum yüzeysel olarak.
  • djarwi  (28.01.13 01:59:46) 
reflü olabilir misin? yatmadan önce soğanlı, baharatlı, fast food, alkol vs. tüketiyorsan susatıyor olabilir seni fazladan.


  • su nanesi  (28.01.13 02:34:18) 
Sıvı tüketmeden yaşamanız mümkün değil.
Su olarak değil de sıvı olarak neler tüketiyorsunuz onları yazsanız?
Şeker hastaları için yarım litre çok değildir. Günde 4-5 litre su içip suya doyamamak durumu varsa bu şekerdir.
O yüzden tanıyı doğru koymak lazım. Hiç susamazdımla başlayalım. Gün içinde sıvı olarak neler tüketiyordunuz? Çorba dahil.
  • ozdek  (28.01.13 09:37:35) 
sıvılar bile suyun yerini tutmuyor.


  • kediebesi  (28.01.13 09:41:23) 
su nanesi-> Mide rahatsızlığım var; fakat son zamanlarda dikkat ediyorum beni rahatsız edecek yiyeceklerden uzak durmaya. Acı yememeye çalışıyorum, soğan ve fast food çok nadir yiyorum, alkol ayda en fazla 2-3 kere tüketiyorum.

ozdek -> Günde 3-4 kupa kahve, 1-2 kupa çay, haftada 1-2 kere de çorba içiyorum. Fakat bu hep böyleydi. Ben susuzluğu hissetmeye başlamadan önce de, su içmeye başladığımdan beri de tükettiğim sıvıların miktarı aynı.
  • djarwi  (28.01.13 10:51:25) 
çay ve kahve özellikle vücuttan su atmana neden olur. yani sıvı alımı olarak değerlendirmemiz zor biraz.


  • kediebesi  (28.01.13 11:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.