[]

Bu siteler tutar mı

www.mavikep.com
www.inekle.com

Bu iki site tutar mı Online özel derse 15 tl verir misiniz

 
(bkz: inekle.com/@roket adam)'a yazmıştım ben fikirlerimi. ortada bir 'ders verme' açığı var lise ve ilköğretimde, özel ders alan çocuklar alamayanları kıskandırıyor, keza ebeveynler de aynı şekilde kendilerini yetersiz hissediyorlar. al sana özel ders otur çalış işte diyecek çok insan tanıyorum. ama faydalı olur mu bilemem.


  • roket adam  (28.01.13 00:41:46 ~ 00:45:02) 
Tutmaz. Açar internetten konuya bakar, soruyu çözer. En azından böyle yapabileceğini düşünür, o parayı oraya vermez.


  • Dunedan  (28.01.13 00:42:56) 
bu siralar bu tarz siteler mantar gibi artiyor.

konu bu degil ama misal teknoloji destekli sizin tum sorunlarinizi cozelim seyi vardi avira'nin destekledigi it expert diye (market.avira.com)

o misal pek tutmadi. bu da tutmaz gibi geliyor bana. fikir aslen guzel.
  • entrapmen  (28.01.13 00:46:29) 
iki siteden birinin co-founderı ile tanıştım, anlattığı şeyler yapılabilir geldi, olur tabi ama mesela ilk aşamada 1000 öğretmen almak istiyorlar, bunu talep eden öğrencileri henüz yok ama en kısa sürede 1000 öğretmen istiyorlar, öğrenci için sadece güvendikleri kaynaklar var, güçlü kaynaklar ama ben eğer okula ya da dershaneye gidiyorsam sorularımı hocalarıma sorarım, acil bi soruysa ararım arkadaşıma sorarım ya da burada da görüyoruz soru paylaşılıyor. Onun dışında konu anlatma sistemi; internette yüzlerce ücretsiz konu anlatım videoları varken ve bir çoğu gerçekten işe yarıyorsa neden bu hizmete ayrıca para vereyim? Ayrıca çok farklı ama bazı noktalarda benzer olan " vitamin " örneği var, interaktif eğitim platformu 7-24 reklamları dönüyordu, ve ücreti ödeyen öğrenci değil aileydi ama yeterince başarılı bir girişim değildi.


edit; @roketadam itunes gibi sistemleri var gelir belirli bir oranda öğretmene ve siteye diye ayrılıyor.
  • utkucbkc  (28.01.13 02:22:52 ~ 02:24:48) 
Sözlükte üstüne basa basa 'KESİNLİKLE ÖDENEN PARA DİREKT ÖĞRENCİYE GİDECEKTİR!!!' diyen birileri vardı da o başlık altında, o yüzden merak ettim ben de.

Vitamin çok başarısız bir örnekti gerçekten ve ÇOK ÇOK da iyi bir yazılım pakediydi. Herifler resmen satmayı beceremedi, başka bi açıklaması yok onun. Ve bu iki projenin de vitaminle pek alakası yok aslında.
  • roket adam  (28.01.13 02:37:14) 
Bir yanlışlık var sanırım. mavikep.com da dersin saati 60TL fiyatlarına bir bakın derim.


  • ed  (28.01.13 09:15:39) 
@ed soru çözdürme olayının dakikası 1 lira,istersen 10 saniye kalıyorsun içeride. 15 lira olan, 15dakikalık paketler halinde alıyorsun süreleri. ders anlatma kısmına geçmediler henüz.


  • utkucbkc  (29.01.13 00:22:25 ~ 00:23:17) 
@utkucbkc tam olarak yazdığını anlayamadım ama yine topluyorum çıkarıyorum 60TL saati ediyor :)


  • ed  (30.01.13 13:27:41) 
@ed dakikası 1 liradan saati 60 lira ediyor evet. ama bu 60lira ödemen gerektiğini göstermiyor çünkü site saatlik ya da 15 dakikalık ders alacaksın demiyor. şuan sadece soru-cevap şeklinde çalışıyor mavikep, 10saniye de sürebilir bir sorunun çözümü 1 dakika'da


  • utkucbkc  (30.01.13 15:33:55) 
ben sıradan bir öğrencinin 15 dakikası 15 liralık bir katma değer sağlayabileceğine inanmıyorum açıkçası. herkes bi dener en fazla, sonra bırakır.


  • roket adam  (30.01.13 15:37:48) 
@utkucbkc farklı yerlerden bakıyoruz. Ben toplama bakıyorum. 1 saatlik soru, cevap, ders, sohbet, muhabbet artık her neyse bunun karşılığında inekleye 15TL öderken mavikep de bu rakam 60TL. İlla senin dediğin şekilde hesaplamamız gerekiyorsa mavikep 1dk için 1 TL alırken, inekle.com 1dk için 0.25kr a denke geliyor.

@roket adam "herkes bir dener sonra bırakır!" bence oldukça pesimist bir yaklaşım. bunu biraz sürece bırakmak lazım. iki tarafın da kazançlı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana.
  • ed  (31.01.13 09:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.