[]

kapalı bilgisayarı açacak program

var mıdır?

ya da en azından hazırda beklet veya uyku modundan çıkarıp, bazı işlemleri yapıp tekrar bilgisayarı kapatacak bir zamanlayıcı tarzında bir program olabilir.


 
program değil de donanımla ilgili olarak (bkz: wake on lan)


  • fusion2dx  (27.01.13 00:17:34 ~ 00:17:40) 
(bkz: logmein) bu tarz seyler yapiyordu sanirsam.
kapali bilgisayari acamaz da, uyandirir. giris yapip istedigini yaparsin uzaktan.

  • ocaan  (27.01.13 00:18:19) 
  • geven kafa  (27.01.13 00:48:33) 
oncelikle anakartin wake-on-lan ozelligini desteklemesi lazim. Son 5 yildaki cogu masaustu bilgisayarin anakarti destekler. notebooklardan emin degilim. eger bu varsa ikinci asamaya geciyoruz: statik-ip(lokal agdan degil, ttnetten). wake-on-lan ile pc'yi calistirmak icin pc'nin ip'sine ping atmak gerekiyor. IP'yi bilmeniz icin de statik IP lazim. Obur turlu IP surekli degiseceginden ping atamayiz. statik-ip de aldiktan sonra modemden ayar yapmak gerekiyor. Belirli bir porttan gelen pingleri local agdaki su IP li bilgisayara yonlendir gibi. Bunu da yaptiktan sonra herhangi bir bilgisayardan statik-ip'mize ping attigimizda bilgisayar acilir.

daha kolayi bios'a alarm kurulur. Zamani geldiginde bilgisayar acilir. Windows login ekranina geldiginde teamviewer ile pc'ye baglanilir, hersey yapilir.

En kolayi ve benim de uyguladigim yontem: PC hicbir zaman kapatilmaz gerektiginde teamviewer ile baglanilir. Ayrica kasa ufak bir isitici olarak odayi 24 saat isitir:)
  • crucio  (27.01.13 01:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.