[]

elektronik müzik dinlemek istiyorum!

Salut,

elektronik müziğe nereden başlamalı? türe uzak birisi ilk kimleri dinlemeli? bu konudaki sanatçı, forum, film, belgesel hatta kitap önerilerine dahi açığım.kimleri dinlediğimi de yazayım tam olsun.

Bronski Beat, Flume, Monarchy, Yello, Miss Kittin, Depeche Mode, Pet Shop Boys...

 
infected mushroom - converting vegeterians ile başlamıştım ben teee seneler evvel


  • sanrey79  (26.01.13 23:53:05) 
  • rurouni  (26.01.13 23:53:34) 
clams casino, the knives, gold panda, jamie xx, salem, baths, fever ray vs vs


  • pillowlust  (26.01.13 23:57:44) 
saydıklarının hiçbirini dinlemedim, elektronik müzikten kastının ne olduğunu da bilmiyorum. manyak gibi dönüp dinlediğim, bayıldığım şarkılarımı vereyim ben,

www.youtube.com (eisenfunk - pong)
www.youtube.com (eisenfunk - skudrinka)
www.youtube.com (nachtmahr - weil ich's kann)
www.youtube.com (nachtmahr - tanzdiktator)

bir arkadaşım introsunu tarık mengüç şarkılarına benzetse de tanzdiktator'u çok severim. bunlara bakarken önerilerde de güzel şarkılara, gruplara denk gelebilirsin. aklımda yok ama muhakkak geliyorsun.
  • der meister  (27.01.13 00:01:02) 
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (27.01.13 00:18:10) 
Justus Köhncke


  • silver apple  (27.01.13 01:43:55) 
evet elektronik müzik fazla geniş oldu. nerden baksan 100 seneyi aşkın bir şeyden bahsediyoruz. kendi içinde birbirinden farklı o kadar fazla tür var ki ve zaman geçtikçe yenileri de çıkıyor.

depeche mode demişsin, ki severiz tabi. zaten kullanıkları modular synthesizer'lar, efekt modülleri...vs gibi ekipmanlar itibariyle de bu müziği seviyorsan, hakkaten iyi elektronik müzik yapanları da beğeneceksindir. ama dedim ya çok fazla tür var. bana kalsa bu işi layıkıyla yapan, elektronik müziği bir yerden bir yere taşıyan isimleri sayarım, ancak ilk başta onları dinlemek belki zorlama olabilir.

ama en azından şunu yapabilirim, dans müziğini seviyorsan (yukarda linki verilmiş dans müzikleri seni mümkün olduğunca soğutmuştur gerçi) özellikle berlin ve detroit teknolarına bakmanı tavsiye ederim.

dans müziği üzerine belgesel olarak modulations gayet iyidir: www.youtube.com

techno üzerine birkaç tane daha;

www.youtube.com

www.youtube.com

bir de amon tobin'in son albümü için çıktığı turneden bir konser var, kesin izlemelisin.

www.youtube.com

bu arada elektronik müzik başlığı altında isimleri geçmemiş olmasın diye aphex twin ve autechre da diyeyim de adet yerini bulsun. bu adamları da vakit gelince takip edeceksindir zaten illa ki, yani etmelisin. 8-10 seneyi geçtikten sonra ise, artık oldukça minimal müziklerden hoşlanmaya başlayabilirsin, bu seni şaşırtmasın.
  • philus  (27.01.13 02:12:34) 
Once klasik müzik dinleyerek başla. Göreceksin ki aslında yüzyıllar once adamlar bugün bizim ruh Hali değiştirdiğimiz ritimleri kemanla celloyla yakalamis.

Her bir kac isim cikis yapar ama bu isin aga babalari da var tabi; aklima gelenler; marmuş Schulz, Pete tong, fatboy slim, the chemical brothers, Paul oekonfold, Johan gielen, deep dish, dead mau5e, dash Berlin, Paul van dyk, Above&beyond, Ferry Corsten, sander van doorn, Fedde le grand, Laidback Luke,
  • gunlerin kopegi  (27.01.13 05:52:43) 
herkese çok teşekkür ederim.

arkadaşlarım bazı müzik türleri ile ilgili belli başlı müzisyenler ve türün teknik detayları hakkında bilgi edinmem gerekiyor gibi gibi.

elektronik müzikle ilgili sanırım synthpop dışında çok bir ilgim yok. yüksek tempolu müzikleri sevmiyorum genel olarak ama sevmem de gerekmiyor.tekrar teşekkürler!
  • nodrap  (27.01.13 15:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.