[]

Köpek soruları

Chipoo cinsi köpek var evde. 1 yaşlarında, küçük boyutlarda büyümeyen cins bir dişi köpek. Sahipleri tatilde, 1 ay ben bakıyorum. Onla ilgili sorularım var:

1. Geceleri gelip benim yatağımda uyuyor kerata. Odamda geceleri uyurken çalıştırdığım hava nemlendirici alet var. Bu cins köpek için zararlı olur mu?

2. Sahibi 1 ayda bir yıkanması gerektiğini söylüyor. Ama 1 haftada pis kokmaya başlıyor bu. Ne yapıcaz? İlla 1 ayda bir mi yıkanması gerekiyor yani?

3. küçük köpekler için üretilmiş bir mama yiyor. küçük yuvarlak bir kabın içinde satılıyor. sahibi yarısını sabah, yarısını akşam ver diyor. yeterli mi sizde bu kadar? bi de bunu zorla yiyor...

 
1. olmaz
2. toz şampuanları deneyebilirsin belki, ufak hem yıka işte, sıcak durgun suya sok
3. zorla yiyorsa fazla bile gelebilir şunun midesi ne kadardır ki ceviz kadar mı? kediden az yer bu.
  • kediebesi  (26.01.13 22:53:59) 
1. sıcak değilse sorun olmaz. ama yere koymayın.

2. kokmasının pek çok nedeni olabilir. beslenme bunlardan biridir. kaliteli kuru mama kullanın ya da en iyisi barf uygulayın.
ama sık yıkamak da derinin yağ dengesini bozacağı için kokuyu artırır.
eğer kirlenmiyorsa (çamur vs) yıkamaya da gerek yok pek. silmek yeter.
eğer uzun tüylüyse mutlaka her gün tarayın.

3. mamalar yapay olduğu için miktara pek aldanma. içeriği önemli. ama dediğim gibi barf araştırın, ya da onlar araştırsın.
  • goldentitan  (26.01.13 22:54:41) 
evet yedikleri direkt koku yapar goldentitan doğru söylemiş.


  • kediebesi  (26.01.13 23:02:17) 
Yıkamanızı tavsiye etmem. Zaten mevsim kış. Bir de köpeklerin cildi sık yıkamalarda kurur. Eğer hayvanın cilt problemleri yoksa en uygunu ayda birdir. En sık 15 günde bir yıkanabilir.


  • purusha  (27.01.13 08:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.