[]

Yazılımcılara soruyorum

Merhaba
1-2 sene içinde bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olucam fakat sorun sanki beceremiyorum bu yazılım işini.hep bir yer eksik kalıyor.mutlaka bir yerde takılıyorum ve çözemiyorum veya çözmem çok uzun sürüyor.proje bitiyor yada bitmiyor sonuçta keyfi şekilde kendimi geliştirmek için yazıyorum ama tabii bi kaygı da mevcut.
Hayatım boyunca bilgisayarla ilgiliydim.Çok anladığımdan değil ama pc başında oturmayı seviyordum.Şu anda da bilgisayarla ilgili herhangi birşeyi öğrenmek bana keyifli geliyor.Boş zamanında aa şunu öğreniyim deyip uğraşınca sıkılmıyorum.O yüzden bu bölümü yazdım ama yazılım işine yeteneğim yok gibi.zaten şöyle bir baktığımda bunun dışında başka bir şeye de yeteneğim yok.o yüzden şuanda sorun bölüm deil.
Soruya geliyim:

1-Yazılımcılar!Zamanında "lan beceremiyorum yapamıcam galiba bu işi hep yarım kalıo.acaba hiç iyi bir yazılımcı olamayacak mıyım?" dediniz mi?
2-Şuanda ne durumdasınız?boşuna kuruntu yapmışım mı diyorsunuz?

 
Programlama işinde başarı tamamen pratik deneyim ile ilgilidir, dolayısıyla okulda çok sınırlı yazdığın kodlarla çok ilerleyememiş olman ve "ben bu işi yapamıyorum" şeklinde kaygılanman doğal. Ben de zaman zaman bu tip şeyler düşündüm öğrenciyken.

Çözüm: iş hayatı. İşe başladığında 6-12 ay arası bir çıraklık dönemin olacak. Yine zorlanacaksın, zaman zaman "ben bu işi yapamıyorum" da diyeceksin ancak bu dönemi de atlatınca google'sız ya da minimum zaman kaybıyla güzel işler çıkarmaya başlayacaksın, akıcı olarak kod yazacaksın.

O nedenle moralini bozma, temel OOP prensiplerini iyice özümsemeye ve mümkün olduğunca ödevler harici kod yazmaya çalış. Kod yazabilme becerini artır, bir problemi kafada çözebilmek önemli ancak çözümünü koda hızlıca aktarabiliyor olmak iş hayatında önem arz ediyor. Yazdığın kodları detaylıca debug ve test et. Kısacası sabırla işin üzerine düşmek gerekiyor.
  • Lethe  (26.01.13 22:47:40) 
Bir firmada işe girersen ve başka yazılımcılar varsa göreceksin ki herkes delik deşik yazıyor, sonra birbirlerinin hatalarına denk geliyorlar, test ekibi hata buluyor sana söylüyor falan. İte kaka yürüyor zaten.

Süper olacam tek başıma facebook yazacam falan demiyorsun belli ki, yeter ki 10 tane yazılımcının olduğu bir firmaya gir. İlla ki iş yürür. Tek başına bitirmen gereken proje olmaz hiçbir zaman.
  • harzem  (26.01.13 22:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.