[]

uyku hapları hakkında

benim normalde hiçbir uyku problemim yok, psikolojim de gayet yerinde. şimdi bu önbilgilerden sonra sorularıma geçeyim;

-en hızlı etki eden (uyuma süresi önemli değil, en çabuk uyutan) uyku hapı hangisidir?
-reçetesiz satılır mı bu uyku hapları
-rem uykusu ile ilgili birkaç deney yapmam gerekiyor, uyku haplarının rüya görmeye etkisi oluyor mu (rüya görülmemesi, baygın gibi uyuma gibi)
-hapı alıp uyuyup uyandıktan sonra herhangi bir baş ağrısı veya yan etkisi oluyor mu?
-hapın iç kulağı etkilememesi gerekiyor, yani bir sarsıntıda falan uyanmalıyım.
-kendim aktardan falan böyle uyku getirici, sakinleştirici bir birleşim yapabilir miyim? bir tarif bilen varsa söyleyebilir

şimdiden teşekkürler.

 
reçetesiz satılanlar var ama soruna cevabın niteliğine göre ilaçlar değişiyor.


  • leenathrw  (26.01.13 18:05:30) 
"rem uykusu ile ilgili birkaç deney" kısmını biraz açıklarsan bildiğim şeylerde yardımcı olurum. kafana bişeyler bağlayıp baya bilimsel deney mi yapacaksın?


  • harzem  (26.01.13 18:20:34) 
yok, kafama birşey bağlayacak değilim.

lusid rüyalar hakkında birşeyler olacak, yani bir yanda dışarıdan gelen seslere açık olmam gerekiyor çünkü uykudan sonra yanımdaki bir arkadaş daha önceden hazırlanmış düzenekle bana bir theta dalgası içeren ses gönderecek (deniz dalgası sesi) bu sesi genellikle uyanık halde dinliyorum ve telkinlerde bulunuyorum (bu sesi duyduğumda rüyada olduğumu bileceğim, rüyada bilinçlenip uyandığımda herşeyi hatırlayacağım gibi) ve birkaç kez başarılı olduk, rüyada bilincim açıldı, yani farkındalık yaşadım. şimdi bunu deneysel olarak uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz. (bu çok zaman isteyen bir süreç ve ister istemez bazen bu süreci bir hapla hızlandırmak istiyoruz, yani yatıp beklemek yetmiyor) mesela bilinçli rüya sırasında matematiksel işlem yapılıp yapılamayacağı, doğruluğunun sağlanması, hayal edilen bir evin ne kadar süre ile kararlı kalabileceği (ki bunda amaç beyin denetimi olabilir) (mesela bir odada birkaç eşya hayal edip dışarı çıktıktan sonra o eşyaların yerinde olup olmadığını kontrol etmek gibi)

rem uykusu sırasında gözlerin oynaması gibi lusid rüyada da vücut reflekslerinin kontrolü benzeri şeyler de deney edilecek. yani işler böyle, ileride lusid rüyanın beyin dalgaları üzerindeki etkisini ölçmek için delice şeyler planlayabiliriz ama şimdilik bunlar.
  • thracian  (26.01.13 18:29:48) 
Ben insomin kullandım bi ara, sıkıntı yaratmadı. Sadece dinlenemiyordum. Tamam uyku hali çok güzel ama kalkınca bir şey değişmiyor.

Sonra bi ara tekrar bi deneyeyim dedim, bi gece yarım aldım. Ertesi sabah kalktığımda neredeyse intihar edecektim üzüntüden, depresyon hapı gibi, düzensiz kullanım dağıtıyor adamı. Sonra bıraktım tabii bi daha yaklaşmadım.
  • roket adam  (26.01.13 20:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.