[]

özel uçağı, helikopteri olmak

bunlarla dolaşmanın serbestliği nedir? 2 anlamda soruyorum.

1. kafamıza göre havalanıp şehir turu yapılabilir mi?(izin almak, haber vermek gerekli mi)
2. aynı şekilde avrupa, amerika vizesiz gidilebilir mi?

 
Özel arabayla Avrupa'ya nası vizesiz gidemiyorsan uçakla helikopterle de gidemezsin. Sınırı geçince patriotlarla indirirler iznin yoksa.

Helikopterle şehirde gezmek için de ya Emniyetten ya da Valilikten izin almak lazım diye biliyorum. Ama bunu yanlış biliyor olabilirim.
  • harzem  (26.01.13 13:05:31 ~ 13:06:18) 
izin olmasa da illa ki belli kuralları vardır. yoksa helikopterle havaalanının yanında takılırım, gelir bi uçak çarpar sonra :D


  • sanal uyku  (26.01.13 13:09:24) 
uçuştan önce flight plan çekip gerekli izinleri almalısın. almadım ben giderim diyorsan vfr uçuşlarda çok sıkıntı olmamakla birlikte ifr a geçtiğinde türkiyede bile sıkıntı yaşarsın bırak başka ülkeye gitmeyi. uyarılırsın rotanızı değiştirin derler cevap vermezseniz yanınızda bir savaş uçağı biter. hala cevap vermezseniz indirirler.


  • monkey  (26.01.13 13:51:54) 
helikopterle uçacağınız zaman rota belirtmeksizin hava alanı iniş kalkış güzergahları dışında 2000 fitin üstünde olmamak üzere izinsiz uçabilirsiniz. hava alanlarının iniş kalkış sahalarına girdiğiniz anda zaten kotrolörler sizi uyarırlar.

uçakla yapacağınız uçuşlarda, tek motorlu(1200bps'den küçük hacimli) ya da planör uçak uçuracaksanız, vfr(visual flight rules) altında yine 2000 fit ve altında kule irtibatlı uçuş yapabilirsiniz. ancak bunu kalkacağınız pist ve ineceğiniz pist olarak rapor edip kuleye bildirmelisiniz uçmadan önce.

daha büyük uçaklarda ise, uçuş esnasında ne zaman çişe gideceğiniz dışında her şeyi planlayıp önceden bildirmeniz ve buna göre izin almanız şarttır.
  • m murphy  (26.01.13 14:37:27) 
1- bilmiyorum
2- sivil havacılık kurallarına uyduğun sürece istediğin ülkenin havaalanına iniş yaparsın. ama vizen yoksa içeri giremezsin havaalanında istediğin gibi gezip dolaşabilirsin.

  • kuruyemisci  (26.01.13 14:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.