Giriş
(3)

İşten ayrılmayı düşünüyorum. Tazminatımı nasıl alırım?

menfis
Merhaba sevgili arkadaşlar. Özel sektörde çalışmaktayım. Aynı zamanda da öğrencilik yapmaya çalışıyorum. 2007 yılının başından beri sigortam yatıyor. İşten ayrılmayı düşünüyorum. Bu süre zarfı içinde de yıllık izinlerimi hiç kullanmadım diyebilirim. Hem tazminatımı hem de de yıllık izinlerimi nasıl
Merhaba sevgili arkadaşlar.
Özel sektörde çalışmaktayım. Aynı zamanda da öğrencilik yapmaya çalışıyorum. 2007 yılının başından beri sigortam yatıyor. İşten ayrılmayı düşünüyorum. Bu süre zarfı içinde de yıllık izinlerimi hiç kullanmadım diyebilirim. Hem tazminatımı hem de de yıllık izinlerimi nasıl kurtarırım?
Şimdiden teşekkürler...
0
menfis
(26.01.13)
Kıdem tazminatı alarak ayrılabilmenin yolları 7 tanedir:
-Askerlik sebebiyle işten ayrılan işçilere,
-Evlilik nedeniyle işten ayrılan kadın işçilere,
-İşçinin haklı sebepli istifalarında,
-İşverenin haklı sebep olmaksızın işçiyi çıkartması durumunda,
-Emeklilik gün prim sayısını tamamlayan işçilere,
-Emekliye ayrılan işçilere,
-İşçinin ölümü halinde mirasçılarına,

kıdem tazminatı ödenmektedir.Yasal olarak 7 halde kıdem tazminatına hak kazanılır.Fakat işvereninizle olan ikili ilişkiler doğrultusunda da yasal olmasa dahi işvereniniz size kıdem tazminatınızı ödeyebilmektedir.
0
kedigen
(26.01.13)
yıllık izinleri kurtaramazsınız. kullanmanız gerekiyordu. işveren kullandırmıyorsa onun prosedürü farklı. şikayet edip inceleme/teftiş/mahkeme vs yollarıyla alabilirsiniz. yıllık izin üzreti sadece şöyle alınır, bildiğiniz gibi bir yıl çalıştıktan sonra o senenin izni hak edilir ve önündeki sene kullanılır. siz geçen senenin iznin hak etmiş ve henüz kullanmamışsanız sadece onun parasını alabilirsiniz. 5 senedir izin kullanmayıp onlarıp da parasını almak diye bir şey yok. hak ettiğinzide kullanacaktınız, kullandırmıyorlarsa kullanmayı sağlayacaktınız.

kıdem tazminatını ise kendiniz ayrılıyorsanız, eğer haklı sebeple bir istifa değilse (ne bileyim patron taciz eder, dayak atar vs) tazminat alamazsınız.
0
kibritsuyu
(26.01.13)
Tanıdığınız bir psikiyatr varsa rapor versin, mevcut işinde çalışması sağlığı açısından uygun değildir diye. bizim arkadaş bu şekilde çatır çatır tazminatını alarak istifa etti gitti. Yukarıda sayılan 7 maddeden haklı sebepli istifaya giriyor sanırım bu durum
0
winstoncash
(26.01.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.