[]

Uyku Sorunu

Dünya'nın en önemli sorunu değil ama şöyle bir sorunum var; ne zaman film izleyecek olsam uyuya kalıyorum. zaman fark etmiyor bugün saat 4(16) gibi geldim yurda finaller arası bi film izleyeyim dedim 20'dk'dan sonra sızdım. aynı filmi dün gece de izlemeye çalıştım yine uyudum. daha önce de başka birçok filmde oldu bu. uykusuzluk gibi bir sorunum yok, bu saatte(00.58) yazdığımdan da anlamak mümkün zaten. üst üste 2 gece 0 saat uyumadığım da oluyor tık demiyorum ama ne zaman ki film izleyeceğim sızıp kalıyorum var mı bir çaresi? filmler uyku hapı gibi geliyor artık.




 
seker hastaligi var mi ailede?


  • bunubenyazdim  (14.01.09 00:49:32) 
kitap okurken ayni sorun nuksediyor mu?


  • oyuncak bulut  (14.01.09 03:21:16) 
Aynı sorun bende de vardı. Film izlerken, kitap okurken, ders dinlerken, dolmuşla bir yerden bir yere giderken( 4 sene dolmuşla anadolu yakasından avrupaya geçtim, köprüyü 5-6 kere anca görmüşümdür), uzatmıyayim dinleme/izleme konumuna düştüğüm her durumda sızmaya başlıyodum. Screen saver gibi geliveriyordu hareketsiz kalınca.

O zamanlar 2-3 gün uyumadığım zaman dilimleri sık çıkıyordu karşıma, artık en geç 24 saatte bir uyuyorum sızma sorunum geçti. Sanırsam polyphasic sleep 'in getirdiği birşey. Hareketsiz kaldığım anda sızıyordum, 20-30 dakika sonra bol rüyalarla kestirip uynadığımda 5-6 saat gayet dinç vakit geçiriyordum.
  • skatheist  (14.01.09 04:04:34) 
@bunubenyazdim şeker hastalığı yok.
@oyuncak bulut evet kitap okurken de oluyor. iyi tespit unutmuşum yazmayı:)

  • abtash  (14.01.09 09:48:46) 
Doğru bir kelime mi bilemiyorum ama siz de benim gibi katılımlı ve interaktif şeylerden hoşlanıyor olmalısınız. Mesela ilgimi çeken filmleri seyrederken bazen çatlak gibi çığlık atıyorum, wowww diyorum yani bir şekilde filmin içerisindeymiş gibi oluyorum. En azından seyrederken sıkılmayacağınız, aksiyonu çok düşük olmayan kaliteli filmler izlemeye çalışın. Sanatsal yanı ağır basan filmler sıkıcı olsa da üzerinden bir şekilde geliyorsunuz ama kitaplar konusunda ben de bir şey diyemem çünkü hakikaten çok sıkıcılar ve sadece elektrik kesildiği zaman ilgimi çeker oldular :)


  • tubytube  (14.01.09 10:32:28) 
yukarıda da belirtildiği gibi genetik bir rahatsızlığınız yoksa bunun nedeni tembellik de olabilir. mesela sıkı çalışma periyotları yaşadığınız bir dönemde ( misal 2-3 yıl boyunca sabah 6'da kalkıp akşam kaçta çıktığınız belli olmayan bir işte çalışıyorsanız)böyle bir problemle karşılaşmazsanız şaşırmayın: ulan allah allah o kadar yoruluyorum ama eskisi gibi her yerde sızmıyorum vs. gibi. bünye buna programlıyor kendini çünkü. bünye meselesi yani :) tabi dediğim gibi genetik bir nedeni yoksa.


  • selim alai  (14.01.09 10:41:19) 
demir eksikligi bu durumu tetikler. konsantrasyon ve dikkatini toparlama gibi durumlarda patlak veriyorsa bu uyuma\sizma olayi demir eksikligi olabilir. lise yillarimda yakalandim bu duruma egitim hayatimi etkiledigi icin doktora gittik takiben demir eksikligi cikti sende bir test yaptir bence cunku bunyen bu duruma alismayada basliyabilir.


  • oyuncak bulut  (14.01.09 11:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.