[]

Askerlik yer sorusu

Yedek subay adayı için yedek subay olup olmaması veya acemiliğini/ustalığını nerede yapacağı neye göre belirleniyor? Yedek subay sınavı var ama formalite icabı olduğunu subaylar dahil pek çok kişi söylüyor. Kimisi başvurulan yerin çok büyük etkisi var diyor.

Örneğin Bayburt'tan başvuran birinin acemiliği Manisa, usta birliği Kıbrıs'a çıkma ihtimalinin yüksek olması veya kütüğü Trabzon'da olan birinin Hatay/Serinyol'a çıkması gibi söylentiler.

Nedir bunlar? Gerçek mi?

Neye göre belirleniyor bu kısa dönem uzun dönem olayı ve birlik?

Not: Bu yıl şu kadar ihtiyaç var hocut, ona göre belirleniyor. Mesela bu dönem 2000 tane yedek subay XX mühendisine ihtiyaç varsa sen de XX mühendisiysen yedek subay çıkar meselesini ben de biliyorum.

 
kimse bilmiyor, bilenler de notta yazdigin kadar biliyor.

sinav aralik 2012'de son kez yapilacakti. sonra degistirmisler, agustos 2013'te son kez yapilacak. sonra sistem otomatik belirleyecek.
  • she was my baby  (26.01.13 02:57:42) 
Askerliğini Askeralma dairesi başkanlığında yapan bir arkadaşımın dediğine göre sınav sonrası sonuçlar optik okuyucudan geçiyor. 2 tane rütbeli asker bir odada kimin nereye gideceğine karar veriyorlar.

Örneğin İzmir Narlıdere'nin bir mühendis ihtiyacı var. Listede mühendisler sıralanıyor sınav sonucuna göre. O iki kişi karar veriyor hangisinin gideceğine. Tamamını böyle yapmıyorlardır muhtemelen, özel ihtiyaçlar içindir bu uygulama. Kalanı da bilgisayar tarafından dağıtılıyordur.
  • cakabo  (26.01.13 09:53:18) 
öncelikle her usta birliğinin asker tedarikçisi olan acemi birlikleri vardır. yani güneydoğu'da pkk ile savaşan askerlerin %99'u ya bolu'dan ya ısparta eğirdir'den gitmedir. Anlayacağın acemi birliği ile usta birliği arasında korelasyon vardır:)

ama şimdi acemi birlikleri neye göre belirleniyor, işte o büyük muamma. çok çok büyük oranı şans, arada da daha şanslı(!) olanlar vardır. meslekler önemli. Özellikle asteğmen olacaklar için.
  • bilmemkacincinick  (26.01.13 09:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.