[]

İngilizce mülakatta kullanılabilecek kalıp cümleler

yer: bir otomotiv firması
ik elemanları: alman
ben: ingilizcede ilk, totalde ikinci mülakatım olacak
görev: satış/pazarlama stajyeri

business english denen naneye uzak bir insanım, genelde bu görüşmelerde kullanılabilecek kalıplar nelerdir? nelerden yararlanabilirim? 2 haftalık da bir sürem var.

 
bence rahat olun. günlük konuşmaya çalışın. kalıplardan mümkün olabildiğince kaçının. soracakları muhtemel sorular:

-kendinden biraz bahsedebilir misin?
-(işletme okuyorum ben) neden işletme okuyorsun?
-neden pazarlama istiyorsun?
-önceki tecrübelerin nelerdir?
-okulda hangi dersleri seviyorsun? neden?
-neden o otomobil firmasında çalışmak istiyorsun? o firma hakkında bildiklerin neler?
-neden otomotiv sektörü? türkiye'deki otomotiv sektörü hakkındaki bilgin neler? kısaca bir satış, pazarlama ve tedarik zincini bilmen yararlı olacaktır.
-zayıf yönün nedir?
-hangi yönünün güçlü olduğunu düşünüyorsun?
-satış ve pazarlama ile ilgili gelişmeleri nereden takip ediyorsun?

bunlar klasik sorulardır. ingilizcelerini biliyor ve cevaplayabiliyorsan sorun olmayacaktır. dediğim gibi rahat olmaya çalış, hırslı ve istekli olduğunu göster, gerçekten o işi araştırdığın oraya boş gelmediğin anlaşılsın. aklıma gelenler bunlar.
  • insan opusen hayvandir  (25.01.13 23:07:47) 
şöyle birşey işe yarayabilir: www.hepsiburada.com


bundan başka bloomberg (english) gibi sitelerden haber okuyup anahtar kelimeleri ve kalıpları çıkarmanızı öneririm. böyle birkaç ekonomi sitesini araştırsanız kendinize kurabileceğiniz kalıplar, kelimeler bulursunuz.

ayrıca evde kendi kendinize olası sorular üzerinden konuşma yapmanızı önerebilirim. başlangıçta kendinizi deli gibi hissediyorsunuz ama sonra çok işe yarıyor.

klasik mülakat soruları için şurası da işe yarayabilir:
www.talkenglish.com
  • bihaber  (25.01.13 23:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.