[]

Whm cpanel işlemleri.Dns yönetimi, ftp , veritabanı

Bir hostingde duran alan adımı şuan kullandığım bir servera yönlendirmem gerek.
Cpanel kullanıyorum bunu cpanelde nasıl yapabilirim?Hosting firmasından alıcağım bilgiler nelerdir?
Cpnael kullanarak veritabanı yaratıp kodları servera nasıl gönderebilirim?


 
cpanel/whm değil, domain panelinden yapacaksın. domain adresini nereden satın aldın?


  • harzem  (25.01.13 20:37:22) 
sadecehostingde alan adım.Sadecehostingdeki domain panelinden mi yapıcam cpanelden mi?


  • norek  (25.01.13 20:47:48 ~ 20:48:11) 
alan adı aldığın sadecehosting de alan adı yönetimi, alan adlarım gibi bir menü vardır. oradan girip dns yönlendirmesi yapacaksın. Cpaneli hosting hizmeti aldığın yerde kullanabilirsin. Bi problem yaşarsan özel mesajla ulaşabilirsin.


  • sforza  (25.01.13 21:23:59) 
Durum şöyle alan adım zaten ufak boyutlu bir hostingde duruyor şuan aktif durumda.Ben bu alan adını sunucuma yönlendirmek istiyorum.Sanırım bu işi cpanel ile yapabilirim hostingde sunucuda alan adında sadecehostinde.Sadecehosting sunucuyu kurdu centos ve cpaneli gerisine karışmadılar.Destek için ek ücret talep ettikleri için ben yaparım dedim ama ne yapılacağını bilmiyorum.


  • norek  (25.01.13 21:37:27) 
Durumun şöyle olması lazım. Bir internet sitesini aktif edebilmek için, bir alan adına ve bir hosting hizmetine ihtiyaç duyarsınız. Eğer alan adını farklı bir firmadan, hosting hizmetinizi ise farklı bir firmadan alıyorsanız yapmanız gereken şey; alan adını aldığınız firmadan hosting hizmetini aldığınız firmaya dns yönlendirmesi yapmaktır.

Yok eğer her iki hizmeti de aynı firmadan alıyorsanız, size ftp bilgilerini (sunucuya dosya yüklemek için gereken bilgiler) verirler. Sizin de sunucuya dosyalarınızı aktararak siteyi aktif etmeniz beklenir.
  • sforza  (25.01.13 21:42:31) 
Domain ftp hepsini hallettim.Fakat tek bir sorun kaldı

şuan site 500 Internal Server Error sebebide muhtemelen httpd.conf dosyasındaki #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so başındaki # işaretinden dolayı.putty ile bulup açtım dosyayı ama loadmodule adlı alan yok.Başka bir yoldan açıp değiştirebilir miyim?
  • norek  (25.01.13 22:43:50 ~ 26.01.13 05:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.