[]

Asker kaçaklarına uygulanan işlem şu anda nedir?

Merhaba.

Benim kardeşimin tecili bu şubat ayında bitecek. Ama okulunda da 4. sınıfta okuyor. Yani bu sene bitiyor. 30 yaşında olduğu için tekrar tecil yapamıyor.

Okul ders kaydında sıkıntı yok ama okulu bitinceye kadar arada oluşacak 5-6 aylık bir kaçak süresi var.

Sorum da şu. Kardeşimin tecili bittikten sonra polis veya asker yakalarsa bunu tuttuğu gibi askere gönderirler mi yoksa prosedür değişti mi?

Bir para cezası varmış galiba. Sonra salıveriyorlarmış. Nedir bununla ilgili son durum? Ne yapıyorlar? Birkaç ay sonra okulu bitecekken askere gönderirler mi?

(Dün gece yanlışlıkla soru olarak açmamışım bu duyuruyu. Bu nedenle cevap alamadım. Kusura bakmayınız.)

Teşekkürler.

 
asker polis arayamaz artik hibirsey olmaz olsa bile askelrik subye gider ceza keserler okadar askere falan alamazlar onlar eskidendi ab reformlari sayesinde daha demokratik bir sistem geldi


  • mazungu  (25.01.13 20:29:39) 
Gbt kontrollerinde asker kaçağı olduğunu öğrenecekler ve en yakın askeri birime teslim edecekler diye bir öneri vardı ama emniyet müdürlüğü henüz yürürlüğe koymadı(daha doğrusu emniyet istemedi). mazungunun da dediği gibi ab reformlarından dolayı böyle bir şey yapmaları da pek mümkün değil.

Bu arada kardeşine nacizane tavsiyem, eğer kaçak falan takılırım ben derse açıköğretim yazsın. Örgünde döndem kaydı yapılamılıyor ama aöfde kayıt yapabiliyorsunuz ama kaçak olmanızı sizi bağlıyor.
  • sforza  (25.01.13 21:29:46) 
celp döneminde 4 günlük bir saglık raporu alın..


  • partizan  (25.01.13 21:31:26) 
  • dehri  (25.01.13 23:25:41) 
celp döneminde alınan 4 günlük rapor sadece üniversite mezunlarını bir celp dönemi ileri atar. üniversite mezunu olmayanlar için işe yaramaz. çünkü bakaya kalan bir lise mezunu statüsündeki kişi bakaya kaldıktan sonra ne zaman şubeye gelip ben işlem yaptırmak istiyorum derse 2 gün içinde birliğine sevk edilir.

şu an için yapacak tek şey -okul kayıt yenilemesinde sorun yoksa- arada kalan 5-6 ayı bakaya olarak geçirmektir. bakaya kaldığı süre zarfında da yakalama kararı çıkmayacağından bir şey olmaz. sadece il/ilçe idare kurulu bakaya kaldığı için para cezası kesecek o da tebliğden itibaren 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirimli :)

hatta para cezaları da şu biçimde : Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır.
  • ruh adam  (26.01.13 21:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.