[]

Kedi maması

Goody marka kedi maması aldım, acaba bu ürünlerde domuz yağı kullanılıyor mu? Bilgisi olan var mı? Üstünde sadece hayvansal yağler yazıyor, detaylı yazılmamış. Internetten gördüğüm kadarıyla Tuzla'da üretiliyor, yani yerli üretim.Bence olmaması lazım ama emin olamadım.




 
merhabalar.
goody diye aratınca böyle bir site çıktı karşıma. 3 sayfa yorum var bir kısmını okudum sadece, domuz var mı yok mu görmedim de pek iyi olmadığı yazılı(ilk sayfada en azından diğer sayfaları okumadım)
Buyrun link: www.havhav.com
  • ymerdiveni  (13.01.09 20:14:56) 
kediniz daha önce kelime-i şehadet getirmiş miydi?


  • domine deyus  (13.01.09 20:43:13) 
Ben de yiyorum da arada ondan. Ayrıca evet kedim çoğundan daha müslümandır. Tövbe tövbe :) Size ne kardeşim, yemesin o iğrenç yağları, 100 lilo olmasın.


  • davy_jones77  (13.01.09 21:23:32) 
bence kopegımıze bıle domuz yaglı urunlerı yedırmemelıyız cunku bu sektoru desteklemıs oluyoruz ben sahsen domuz derısınden ıc astarı yapılan ayakkabıları almamaya ozen gosterıyorum bırı cıkıpta ayakkabı bu gıyıyosun yemıyosunya demesın dusunsun neden tanrı domuzu yarattı ama yenmesını yasakladı


  • asoozo  (13.01.09 21:52:55) 
goody'ye alternatif olaraktan; ucuz, kaliteli ve ikisi kolay mama begenmeyen olmak uzre 20 farkli kedinin bayilarak yedigi bir mama onereyim:
www.hepsiburada.com

  • pyro clustic flow  (13.01.09 22:12:36 ~ 22:13:01) 
Domuz eti hayvanlarda hastalık yapıyor. Arkadaşın kaygısı doğru. Yurtdışında domuzun bolluğunda bile hiç bir mamada domuz yok. Bahsettiğiniz mamada var mıdır bilmiyorum. Üzerinde içermediği yazıyorsa içermez herhalde.

(Bu arada domuz düşmanlığı hakikatten doğru. Bizim köyde domuz=günah diye domuz vurmaya giderler. Vurup bırakırlar orda hayvanları.
Yabancıların domuzu kutsal saydığımızdan yemediğimizi sanmaları ayrı komik. Böyle söyleyen olursa ülkede domuz için "shoot on sight" emri var diyorum. Bizim köyde "search and destroy" emri bile var.)
  • neronas  (13.01.09 22:30:01) 
Yani ne kadar alakasız laf varsa söyleyen arkadaşları tebrik ederim, doğru söyleyenlere teşekkür ederim. Haklısını tabi, balık da yemiyorum mesela görünce öldürüp kuyruğundan asasım geliyor :) Allah'tan hepinize akıl fikir diliyorum özellikle want2die kardeşimize.


  • davy_jones77  (13.01.09 22:30:18) 
veteriner benim kedilerime 1 yaşına kadar gelişimlerinin eksiksiz olması için iams kitten'ı önermişti. 1 yaşından sonra daha uygun fiyatlı bir mamaya geçebileceğimizi söylemişti. ayrıca yapılan analizlerde whiskas v.b mamalarda paketin üzerinde yazanlarla içeriğinin farklı olduğunu, belirtilen kadar vitamin ve minerale sahip olmadığını, hatta kedilerin gün içinde kendilerine yetecek protein, karbonhidrat v.b alamadıkları için daha çok acıktıklarını, fazla yemenin de obezite, şeker gibi sorunlara yol açtığını antlattı. market mamaları olarak tabir edilebilecek mamalar arasında en iyisi olarak da goddy'yi tavsiye etti.
şimdiii kişisel gözlemlerime göre (kedilerim 4 yaşında), kedi/ler/niz 1 yaşından küçük ise biraz pahalı olmakla beraber iams kitten alın derim. sonuçta vücut gelişiminin ilk senede tamamlandığını göz önüne alınca, ileride çıkabilecek hastalıkların kedinize ve size acı, cebinize de daha büyük zararlar verebileceğini hatırlatırım.(böbrek yetmezliği,şeker v.b. )kedi/leri/niz 1 yaş üstü ise goddy konusunda içiniz rahat olsun derim. ben kendi kedilerimde whiskas, le cat gibi alternatif bir kaç markayı da denedim. özellikle whiskas yediklerinde normalden daha fazla yiyorlar, (doymuyorlar sanırım), daha çok su tüketiyorlar. buna bağlı olarak da yaptıkları çiş miktarı ve dışkı miktarı da son derece artıyor, üstelik daha kökü kokması da cabası. e bu da beraberinde kum masrafı getiriyor. normalden daha sık sürede değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.yani ucuz mama verirken, farketmeden ekstra masraflar yaratmış oluyorsunuz. goddy de bu tip sorunlar yaşanmıyor. en azından ben yaşamadım.
domuz konusuna gelince, türkiye'de üretilen gıda maddelerinde(özellikle domuz mamulü üreten bir kaç yer hariç) kullanılması yasak diye biliyorum.
  • balik kraker  (14.01.09 09:32:51) 
goody, whiskas vb mamalar "market mamaları" olarak isimlendiriliyor. marketlerde ucuz fiyata satılıyorlar ve ucuz fast food gibi tadları da güzel, kedicikler bol bol yiyor. ancak bu tip mamaların kedilerin sağlığına zararlı olduğu ve ileri yaşlarda özellikle böbrek hastalıkları yaptığı biliniyor.

petshoplarda veya veterinerlerde satılan kaliteli mamalardan (royal canin, iams, proplan, hill's vb) almak gerekiyor kedilere. bunlar pahalı ama kediniz hasta olduğunda ne kadar çok üzüleceğiniz ve de veterinere yüklü paralar ödeyeceğinizi düşünün. inanın bir rahatsızlık için kedinizi her gün veterinere götürmek kadar yorucu şey yok, ve borçlar da öde öde bitmiyor.

kaliteli mamalar ayrıca bazı petshoplarda kilo ile satılıyor. büyük paketlerde alıp kilo ile satıyorlar. normalden epey ucuza ve market mamalarından bir miktar daha pahalı oluyor. lütfen bunları tercih edin.

domuz yağı var mı yok mu düşünüyorsunuz ama kedinize kalitesiz ve onu ilerde hasta edecek market maması yediriyorsunuz. burda bir çelişki yok mu???
  • mea maxima culpa  (14.01.09 12:04:54 ~ 12:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.