[]

İngilizce öğretmeni ne yapsın?

Birkaç aydır bir üniversitede okutman olarak çalışıyorum. Maaş ahım şahım bişey değil ama çalışma ortamı çok iyi ve kendini geliştirmeye çok müsait.

Bir yandan da yıllardır kpss peşinde helak oldum. Ben atanmaya çalıştıkça puanlar yükseldi. Fakat bir yandan da atanacağım zaman karşılaşacağım zorlukların da az çok farkındayım. Üniversiteyle bir olmayacak tabii.

Şimdi soru şu; Derin ikilemde kaldım. Ales ve Yds'ye girip üniversitede kadrolu olmanın yollarını mı deşeyim, yoksa Kpss'ye girip atanmayı mı bekleyeyim?

Önceliğim, yoğunlaşacağım yer hangisi olmalı, tecrübeli çoktur diye buraya sormayı uygun buldum.

 
üniversitede okutmanlik kadrosu her kosulda daha iyidir. her iki işi de zamanında yapmis birisi olarak söylüyorum, milli egitime girdigine girecegine pisman olursun. maddi acidan da getirisi daha coktur okutmanligin, olusturacagin cevre, muhatap olacagin insanlar farklidir. bir şekilde devam et okutmanliga, parasi yeterli gelmiyorsa, rica et müdürden, ekstra ders yazsin, kadrolu olup da yaşi gelmisler fazla derse girmek istemez, onlarin dersini sen alirsin.


  • atmacaged  (25.01.13 10:55:57 ~ 10:56:12) 
kesinlikle universite!


  • freefroglet  (25.01.13 12:15:40) 
kesinlikle ales'e kasın. hem çok daha kolay bir sınav, hem de üniversite ortamı hiçbir şeye değişilmez.


  • boo ya moon  (25.01.13 12:31:41) 
kadrolu derken? ücretli okutman mısın?
zaten işten çıkarma vs olmuyor ki sözleşmeli okutmana..

  • partizan  (25.01.13 12:47:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.