[]

Arabayı Muayeneye Sokmak

Arkadaşlar hiç böyle bir şey yapmadım. Sanırım 29 Ocak arabanın muayenesinin son günü. Tekrar muayene ettirmek gerekiyor. İşlem nasıl yapılır? Ortalama ne kadar tutar?

Araç;

99 Model Clio HB

 
Aga öncelikle gitmeden egzoz muayenesini yaptır Egzoz muayene istasyonlarından. Sonra araba muayenesi için internetten randevu al ve 30 dakika önceden varacağın yere git. He gitmeden arabana ne kadar çok güvensen de bir far ayarına, stoplara felan bir baktır. Far ayarından kalıp, bir daha uğraşmak zorunda kalırsın vallahi.


  • hicunutmam  (25.01.13 09:01:45) 
daha önceki muayenesinde far ayarları kısmında ''çok yüksek'' yazıyor. fren pedal lastiği de olmadığından ''hafif hasarlı'' demişler.
şimdi muayenenin son günü 29 ocak. sonra gitsek sıkıntı olur mu ki?
egzoz muayenesi nerede yapılır bir de? aynı yerde yapılıyor mu? ortalama ne kadar tutar? ona göre para götüreyim yanımda.
  • mahsunkul  (25.01.13 09:04:03) 
Vallahi istasyondan istasyona çok değişiyor. Bizimki sırf far yüzünden kalmıştı mesela Dudullu istasyonunda. Egzoz muaeyene istasyonlarından yapılıyor. Sonra yaptırsan olmuyor. Para olarak pek bilmiyorum hatırlamıyorum.


  • hicunutmam  (25.01.13 09:06:29) 
eğer geç gidersen cezaya kalıyor. faiz işlemeye başlıyor. çok büyük bi rakam değil gerçi. yalnız bahtsız bedeviysen ve polis kontrolüne denk gelirsen muayenen olmadığı için o zaman kutup ayısıyla tanışabilirsin.

ayrıca kredi kartı geçmiyor, yanında mutlaka nakit parayla git.

önce egzos muayenesi yaptrımana gerek yok, aynı yerde yapıyorlar zaten.

lpg ile ise farklı bir prosedürü var, galiba makina mühendisleri odasına mı ne gidiliyordu sızdırmazlık kontrolü yaptırtmak gerekiyor.

ha vergi (mtv) borcun varsa muayene yapmıyorlar. gerçi 31 ocaka kadar sürsi var mtvnin bu döneminin, ordan yırtarsın. eski yıllardan borç varsa önce vergini yatır. trafik cezası varsa da yapmıyorlardı sanki.
  • halanne  (25.01.13 09:40:43) 
ceza meza hiçbir şeyim yok.
yalnız araç lpg'li.. direkt olarak gitmemek mi lazım?
sızdırmazlık kontrolü.. of amk yaa. hayır memurum. saat 5'ten sonra da her yer kapanıyor.
canım sıkıldı yeminle.
  • mahsunkul  (25.01.13 09:47:23) 
Heh bak ben de onu diyecektim. Benim emniyet kemerleri geri toplamıyor. Yani o sıkıntı. Onu nerede yaptırabilirim ki? Sanayide çok pis ütülüyorum.
(bkz: orospu çocuğu sanayi esnafı) başlığında zaten meramımı anlattım. azıcık literatür bilerek gidersem bir şey yapamıyorlar.

  • mahsunkul  (25.01.13 10:10:00) 
rot balansı yeni yapıldı.
baktıracağım şunlar sanırım;

*far ayarları
*emniyet kemeri.
*egzoz muayenesi.

lpg simit. bagajda duruyor. bir şeye teması yok. stepne'nin yerinde :)
  • mahsunkul  (25.01.13 10:21:04) 
ruhsata 2009'da işlenmiş lpg. ama tanka da bakarım. başka yapılması gerekenler varsa onları da öğreneyim.
ulan yaşımızı 30a dayadık, bu zamana kadar hiç kendi arabamızı kullanmadık, yolsa kalsam ne yaparım bilmiyorum.
utandım kendimden.
  • mahsunkul  (25.01.13 10:37:24) 
ha bi de trafik seti olması lazım, yangın söndürme aleti, reflektör, ilk yardım çantası çekme halatı . set olarak satılıyor bunlar. ya birinden ödünç al, ya da paraya kıy. zaten 35 tl bişey. aslına mutlaka arabada olması gereken şeyler.

yangın söndürmenin son kullanma tarihine bak mutlaka.
  • halanne  (25.01.13 15:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.