[]

amsterdam-hamburg

sevgili kirmizi isik mahallesi sakinleri,

cuma gunu amsterdama gidecegim nereleri yapmali ne gormeden donmemeli?
red light district, anne frank, rembrant, van gogh muzeleri haricinde ne gorulmeli ne edilmeli ne alinmali? hava cidden kanallari dondurdu mu? o halde kanal turu yalan mi oldu? bildiginiz ikinci el muzikci (enstruman, plak, cd), kitapci (ozellikle cizgi romanci) ve oyuncakci (toysrus tarzi degil gerekli seyler tarzi) bildiginiz yerler var mi? simdi amsterdamda olsam sunu sunu yapardim derseniz ne derseniz??
hatta beni bir gunlugune gezdirecek olmadi kahve icmek isteyen olursa dadindan yenmez, valla kalacak yerimde hazir hostel st christian mi ne oyle bir yer basiniza eksimem yani.

ikinci sorum ise sevgili hamburglulara geliyor, pazar gunu hamburga gideyim diyorum amsterdamdan, cumartesi gecesi atlarim otobuse giderim hamburgda gezecek neresi var nedir ne degildir ustteki soruyu kopyala yapistir yapiyorum aynen. saygilar sevgiler

 
1. heineken experience. bira nasıl üretiliyo falan enteresan bir yer ben gitmedim ama çok popüler diyorlar.

2. ajax museum amsterdam arena'da bunca yıllık amsterdammerım hala gitmedim.

3. müze olarak tek tavsiyem rijksmuseum. rembrant'ın çoğu eseri burada zaten rembranthuisde fazla bir şey yok.

4. hava cidden soğuk
  • wehrmacht ss  (13.01.09 17:19:59) 
van gogh museum'u da gör. hatta vaktin artarsa atla trene delft diye bir şehir var orayı mutlaka gör...


  • alkolikfedai  (13.01.09 17:32:57 ~ 17:33:29) 
istasyondan, dam meydanina giden ana caddenin sagindaki sokaklardan biri alisveris icin iyidir.
eskiciler coktur oralarda ve olmadik yerlerde karsina cikabilir. ne sattigina bakmadan onlara dal derim, ilginc oyuncak ya da objelere rastlamak mumkun.
bilenler soylesin lutfen, adini unuttum yerin, cicek pazari'na yakindi sanirim ( oraya da git bence) ikinci el esyalarin satildigi bir pazar var. waterlooplein miydi acaba? oradaki tezgahlar da ilginctir/ti.
bir de plak fuari oluyor orda surekli. tarihlerini bi kontrol et, belki cennete denk gelirsin.
  • pyro clustic flow  (13.01.09 17:38:57) 
2. el enstruman satan pek yer yok, genel olarak müzik aletleri ucuz değildi.


  • skatheist  (13.01.09 18:02:19) 
@wehrmacht ss, alkolikfedai, pyro clustic flow, skatheist: gerekli notlarimi aldim gercekten cok tesekkurler.

ayrica @skatheist: sadece gonul gezdirmek icin sormustum, soyle 70 kusur model fender jazz bass calmak guzel olmaz mi?:) sadece almanyada makulmus avrupa icinde diye duyumlar almistim gitarlar icin zamaninda.
  • mowgli  (13.01.09 18:34:55) 
Dijkman müziğe uğra derim o zaman, 5 kişi harıl hurul alet denemiştik, damla sinirleri bozulmamıştı :) www.dijkmanmuziek.nl de adresleri var, google maps den bakıp amele gibi yürüyüp bulmuştum, ben ettim sen etme tram'a bin :)Tram için de toplu biletleri central station'un karşısında bir yerden alıyordun, yürü yürü bitmez amsterdam :)


  • skatheist  (13.01.09 19:23:07) 
hamburg`da sadece pazar gununu gecirecekseniz, alisveris acisindan yapabileceginiz cok fazla sey yok. Pazar gunleri yeme, icme, benzin vb. satanlar disindaki her magaza kapalidir.
Pazar gunu icin en iyi alternatif, Hamburger Kunsthalle'ye gitmek olabilir. Su siralar From Leonardo to Piranesi Italian Drawings from 1450 to 1800 adli sergi var, kacirmayin derim.
Altstadt turistler icin ilgi cekicidir. Tarihi mekanlarin cogu buradadir. Kisa zamanda bir suru sey goreyim gibi bir istek varsa stadrundfahrt yoluyla butun turistik mekanlari hizlica gorebilirsiniz.
Hamburg'un red light'i St. Pauli and Reeperbahn'a da gidebilirsiniz, ama Amsterdam'da goreceginizden daha ilginc degildir. Alster taraflarini gormenizi de tavsiye ederim. Limani da gormek isteyebilirsiniz ama cok da ahim sahim bir yer degil.
  • opaline  (13.01.09 20:26:36 ~ 20:28:19) 
opaline'ın da dediği gibi pazar günü kötü bir seçim hamburga gelmek için. hele bu soğuk havada. yerinde olsam 1 günlük metro bileti alır oradan oraya gezinirim. bu gezeceğim yerler arasında alster, jungfernstieg, hafencity, speicherstadt, rathaus (zaten bunlar birbirine yakın sayılırlar), stadtpark olur. akşamına ise reeperbahnı biraz dolandıktan sonra kendimi sternschanze dolaylarına salıverirdim.


  • blackidom  (14.01.09 00:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.