[]

bir nihilist neden yaşar?

düşüncesi olan herkesten yorum bekliyorum ama nihilistlerden cevap gelirse daha memnun oluruz tabi:)

dipnot: eşşeğin zikini de sevmez nihilistler ona göre!


 
-neden yaşıyorsun?
-hiiiç

  • mehmettt  (24.01.13 22:26:07) 
"her şey"e rağmen "hiç"i savunmak için yaşar


  • Nirvanaaa  (24.01.13 22:30:41) 
@Nirvanaaa: neden savunur? adı nihilizm de olsa bir şeyi savunmak için savunulan şeye bir değer vermek de gerekmez mi? her şey değersiz ve bundan sonrası için yapılacak şeylerin hiçbir anlamı yok.. bunu bilerek bir insan yaşamaya nasıl katlanabilir?


  • isimsiz uye  (24.01.13 22:37:29) 
hiç demek başından beri onu hiç yerine koymak değildir.öncelikle bir şeyin(her şeyin) kendisine ait anlam ve değerlerinin kaybolmasına yok(hiç) olmasına dayanır.bu yüzden anlam ve değeri olduğu savunulan bir şeye(her şeye) rağmen hiç(anlam ve değeri yok olmuş)'i savunmaktır


  • Nirvanaaa  (24.01.13 22:54:55) 
Nirvanaaa ne demek istediğini anlamadım tam. nihilizm değersizliğin ve bundan dolayı oluşan anlamsızlığın doruk noktası değil midir? ve bir şeyi savunmak için önce ona sahip olmak gerekir. nihilist biri için böyle bir şeyden bahsetmek mümkün olmadığı gibi 'her şeyin' önemi sıfır olduğundan bu kavrama karşı savaşmak da hiçliği savunmak da anlamsızdır.


  • isimsiz uye  (24.01.13 23:06:31) 
corazon valiente: özüne -savunduğu değere -yani hiçliğe- dönüşeceğinden nihilist biri için kendi isteğiyle ölmek mantıklı olabilir. ancak hayattayken aslında varsın ancak bunun bir önemi yok, düşüncelerin gerçek ama aslında hiçbir şey ifade etmiyorlar. bütün bir ömrü bu düşüncede geçirmek kadar büyük bir acı olabilir mi?


  • isimsiz uye  (24.01.13 23:09:48 ~ 23:11:44) 
evet değersizliğin,anlamsızlığın doruk noktası nihilizm.şöyle söyliyim bence bir şeyi savunmak için onun antitezine ihtiyaç vardır."hiç"i savunan kişinin "her şey" kavramına ihtiyacı vardır.nihilist kişi her şeydeki anlam ve değeri hiçe indirgeyen bir yokluk haline getirmesiyle,yani senin deyiminle değersizliğin ve bundan dolayı oluşan anlamsızlığın doruk noktasına gelmesiyle "hiççilik" kavramını yaratır ve savunur.


  • Nirvanaaa  (24.01.13 23:17:07) 
ama nihilist bi insanın hiççiliği savunmak gibi bir amacı olamaz. bu kavramı tek başına ele aldığımızda tam bir çelişkiler yumağı gibi görünür ancak "her şey anlamsız ve değersizdir" bu yargının yeterince anlaşılır olduğunu düşünüyorum. tek altı çizilmesi gereken nokta, bu değer tanımamazlığın da aslında değersiz olması. dolayısıyla bu kavramı savunmak da bu açıdan anlamsızdır.


  • isimsiz uye  (24.01.13 23:31:11) 
nihilist senin değer ve anlam yüklediğin bir şeyin aslında değersiz ve anlamsız -yani hiç olduğunu- yadsır.kendi değer tanımamazlığını yadsıyıp bu da değersiz demez


  • Nirvanaaa  (24.01.13 23:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.