[]

kahve makine'sinden anlayanlara bir soru!

arkadaşlar yavaştan kahve tiryakiliğine doğru gitmekteyim.

latte'yi severim. filtre kahve de içiyorum, espresso'ya da hayır demem.

ama artık akşam evde nescafe içmek istemiyorum. biraz araştırdım 3 seçenek var gibi duruyor önümde.

1.si filtre kahve makinesi.
2.si french press (nedir, ne yapar pek bilmiyorum)
3.sü kahve dünyasında espresso makinesi gördüm. ama nasıl yapar iyi midir bi bilgim yok fiyatı 20 tl civarındaydı.

şimdi ben ne alayım? hangisini seçeyim? ekonomik olarak çok pahalı bişey alamam en fazla 30-40 tl civarında. var mı ya da başka bi öneriniz?

 
tchibo'dan kahve makinesini tavsiye ederim
her ieşe yarıyor
1.bp.blogspot.com
  • neira  (24.01.13 18:23:22) 
Çok kahve içerim diyosan filtre kahve makinesi,yok ben günde 1-2 bardak içerim diyorsan french press de aynı işi yapıyor zaten.30-40 Tl'ye filtre kahve makinası bulabileceğini sanmıyorum,zaten bulursan da alma hayır gelmez o fiyata.


  • jpsartre  (24.01.13 18:28:32) 
french press candır. French press için çekilmiş kahve alıyorsun, istediğin zaman zevkine göre yoğunlukta kahve ve sıcak su ekliyor, birkaç dakika demlenmesini bekleyip basıyorsun, o kadar.


  • whoosie  (24.01.13 18:39:52 ~ 18:39:58) 
french press ve kahve makinesi ayni isi yapar bence kaliteli bir french press al uzun ömürlü olur :) hem bi senede farkli farkli kahve cesitleri denersin tchibo da var bir sürü, tchibo nun kilerde sahane :D fakat french press icin cektirmen lazim :)


  • samiabi19  (24.01.13 19:05:55) 
Ben Tchibo'nun Cafissimo isimli makinesini kullanıyorum. Çok memnunum...


  • marcelle  (24.01.13 19:29:34) 
ben tchibonun filtre kahvesinden almıştım evde french press ile denedim mağazadaki filtre kahve gibi olmuyor tadı,tuhaf bir tat alıyorum evde yaptığımda.orda çalışan bayana sordum filtre kahve makinasında yavaş yavaş uzun müddet demlendiği için öyle lezzetli oluyormuş yoksa kahve aynıymış. diyeceğim french press makinanın yerini tutmaz(tutmadı)


  • irsh92  (25.01.13 00:11:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.