[]

Kedim bir tuhaflaştı

Bizim eşek sıpası şu an 9 aylık, sürekli ilgi isteyen bir yaramaz. İlgileniyoruz da tabii ki, bir dediği iki edilmiyor sıpanın ancak iyice tepemize çıktı. Gece uyurken saat 2.30 sularında bağıra bağıra evde geziyor, gel diyorum gelmiyor ama ben gidip kucağıma alınca başlıyor mırlamaya. Eğer ısrar edip de gitmezsem bu sefer gelip saldırıyor, dün gece gözümün kenarını ve dudağımı çizip kanattı. Tam bir şımarık oldu anlayacağınız. Şimdi, bu kızgınlık döneminde, kısırlaştırmak için 10. ayını bekliyoruz ki şubat ayının ilk haftasına denk geliyor bu. Gündüz böyle değil ama, dünyanın en mır mır kedisi hayvan gündüzleri. Gece içinden şeytan çıkıyor ama.

Her neyse, sorum şu, iki haftadır uyku uyuyamadığımız için soruyorum, bu hayvanı sakinleştirmenin bir yolu yok mudur? Kısırlaşınca sakinleşecek mi ki? Belirteyim, bütün gün çalıştığımız için gündüz evde yalnız, sıkılıyor haliyle, gece kudurmasını da bir nebze kabullenebiliyorum bu yüzden ama 2 haftalık uykusuzluk bayağı sinirlerimi bozdu dün gece salona kapattım kendisini. Maması, suyu tuvaleti hep salonda duruyor.


 
2 çay kaşığı passiflora işe yarar.
bitkisel olduğu için veterinerler de mecbur kalınca bunu önerir.

onun dışında kısırlaştırınca sakinleşir, evet.
ama kısırlaştırmak için 10. ayı beklemenize de gerek yok.
ideali 10 aydan sonra, ama hormon dengesine göre bazılarını daha erken kısırlaştırabilirsiniz.
mesela ben benimkilerden birini 7 aylıkken kısırlaştırdım.
artık 5-6 aydan itibaren rahatlıkla yapıyorlar.

bir de, bu kudurukluğu gündüze çekebilmek için uyku düzenini bozun bence.
mesela gündüz uyurken uyandırın, oyun oynatın, uyumasına izin vermeyin, gece pert olur.

ekleme: sen yapma volkan'ı dinleme.
  • blatta hiberna  (24.01.13 14:32:30 ~ 14:32:52) 
kesinlikle şiddet uygulama adam gibi bakmayacaksınız niye sahipleniyorsunuz?!?


  • gündüz m  (24.01.13 14:33:47) 
kedisi bol bi sokakta yaşıyorum. bunların mart'ı başladı sanırım. kaç gündür miyav senfonisi var sabahtan akşama. tamamen kızgınlıktan bence.


  • 9kuyruklukedi  (24.01.13 14:34:52) 
bir şey daha:

passiflora vereceksen, her akşam aynı saatte 2 kaşık ya da sabah akşam birer kaşık ver.
yani 2-3 günlük kür uygulaman lazım ki, genel olarak sakinleşsin.
ama leş gibi uyuyacak, üzüleceksin öyle görünce, hazırlıklı ol :)

kızgınlık dönemindeyken kısırlaştırmıyorlar bildiğim kadarıyla.
bu sürecin ardından tuttuğun gibi veterinere götürebilirsin.

çünkü kısırlaşmadan önce ne kadar kızgınlık dönemi geçirirse, o kadar yer ediyor.
mesela bir kere çiftleşmiş kediyi kısırlaştırınca, kızgınlık döneminde yine kız peşinde koşabiliyor içgüdü olarak.
o yüzden mümkün mertebe kızgınlığa hiç girmeden ya da ilkinden sonra hemen kısırlaştırmak en iyisi.
  • blatta hiberna  (24.01.13 14:35:33 ~ 14:37:52) 
yatarken odanınızın kapısını kapatın.iki mırmırına da kulak asmayın.bağırsın çağırsın.
bizimki de öyleydi,bi iki gece izin verdim gelsin gitsin,sabah 5te uyandırsın fln baktım olmuyor,kapadım kapımı.çok rahatsız olursan kulaklık fln tak.

siz işteyken de yaptığı sey fosur fosur uyumak zaten:) cok da sıkılmıyor yani.akşam normal saatlerde bi yarım saat-45 dakika koşturtup hoplatıp zıplatın topuyla vsyle,enerjisini alın daha sakin olur muhtemelen=)
  • demoniclewinsky  (24.01.13 14:36:39 ~ 14:37:38) 
Şiddet uygulamıyoruz zaten kesinlikle. Öyle bir durum yok yani. Biraz sakinleşsin istiyoruz sadece. Kısırlaştırma ameliyatını veterineri 10 aydan önce yapmayı reddediyor. Biz de kendisine çok güveniyoruz çünkü çok sevgiyle yaklaşıyor kedimize, o yüzden onun sözünden çıkmak istemedik.

Kendisinin uyku düzenini bozmayı denedik ama kütük gibi uyuyor. Uyumaya karar verdi mi hiçbir şey engelleyemiyor, nerede olursa ne durumda olursa olsun uyuyor hayvan. Uyanmak istemezse de uyanmıyor.

Passiflora'yı bir veterinere sorayım. Tamam derse onu veririz artık yapacak bir şey yok.

Gündüz evde sıkılıyor diye yanına arkadaş alalım dedik, deneme olsun diye bir hafta boyunca bir arkadaşın kedisini kendisi iş seyahatindeyken misafir ettik, pislik gibi davrandı hayvana yazık. Yanına bir kedi daha alayım oynasınlar diyorum ama o kadar kıskanç ki kesin döver bizimki.

Edit: Akşam gelince bayağı oynuyoruz ama durmuyor yine de. En son göğüs tasması alıp yürüyüşe çıkaracağım, o olacak. Arabalardan, köpeklerden korkmayacağını bilsem yapıcam cidden bunu.
  • alicia_dominica  (24.01.13 14:39:05 ~ 14:42:49) 
bir kere de farklı cinsiyette bir kedi deneyebilirsiniz çevrenizde varsa.
yani erkek getirdiyseniz, bir de dişi getirin bakalım.
mümkünse tabii.
gerçi şu anda kızgınlık döneminde olduğundan karşı cinse pek bir şey yapmaz, ama erkekse eğer dişiden dayak yer durur bu sefer.

bir de kedilerin karakterlerine göre değişkenlik gösteriyor bu durum.
mesela bizim evde 4lü bir grup var, sürekli birlikteler.
ama onun dışında kalanların 2-3 tanesi hiç bulaşmıyor başka kimseye.

gözlemlerim sonucunda genelde erkeklerin erkeklerle daha iyi arkadaş olduklarını söyleyebilirim.
sizinkinin cinsiyeti ne bilemiyorum tabii.

yazmayı unutmuşum; elbette veterinerinize danışın.
kolay gelsin.
  • blatta hiberna  (24.01.13 14:45:18 ~ 14:46:16) 
Bizimkisi erkek, misafir ettiğimiz kedi dişiydi. Erkek kediler kavga eder sanıyordum, çok ilginçmiş anlaşmaları. Kısırlaşmadan sonra da sakinleşmezse yanına arkadaş almayı bir düşüneyim ben.


  • alicia_dominica  (24.01.13 14:48:22) 
Gerçekten zor bi durum bu kızgınlığa girme durumu.Bizim evde 4 tane kedi var arada sayımız artsa da sabit rakam 4:) 2 erkek kedimizi 7 aylıkken filan kısırlaştırdık hiç bir problem yaşamadık.Aksine çok daha rahat oldu bizim için de onlar için de.Veterinerinizin bir bildiği vardır ama bence 10 aylık olmasını beklemeseniz sizin için çok iyi olur.Ayrıca kedilerin anlaşması konusunda da gerçekten erkek kediler daha iyi anlaşıyor bu kesin.Bizim erkekler birbirinin yüzünü gözünü yalıyor o derece.Dişi kediler ise hiç anlaşamıyor hatta bu yazıyı yazarken büyük olan dişi kedim,misafir olarak bizde kalan,kısırlaştırdığımız dişi sokak kedisini kıstırmış kapının arkasına dövüyordu.Erkek kedi alın bence arkadaş olarak.İlk başta anlaşamasa da çok geçmeden benimser arkadaşını.Kolay gelsin.


  • somekind of monster  (24.01.13 15:59:56) 
İlaç falan vermeyin hayvana kısır değil doğal olarak bağıracak. 8 aylıkken kısırlaştırsaydınız keşke.


  • purusha  (24.01.13 17:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.