[]

İspanya Vize

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki ay ispanya ya gideceğim. Vize işlemleri için, vfs global diye bir şirketi önerdiler. O şirkette ekstradan 50 lira civarı para alıyor. Konsolosluğu gidip direk başvuramaz mıyım?

Daha önceden ispanya vizesi alanlar nasıl yaptılar, yardım ederlerse sevinirim. İspanya konsolosluğunun sitesinde randevu gerekli evraklar felan gibi bilgileri de bulamadım, bi yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler,

 
konsolosluktan alamazsın. illa vfs. ben istanbul/ankara vb. gitmemek için acenteyle almıştım. onlar vfsye gidip halletti. vfsnin sitesine bakacaksın gerekli evraklar için de. ben bir tek ailemin tapularını gösterdim. hatta kendimi çalışmıyor göstermiştim. veriyollar direk 6 ay.


  • cocodancer  (24.01.13 09:48:43) 
şu entryde biri konsolosluktan aldığını belirtmiş: #29051320. ama ben kasmadım gittim vfs'den aldım. zaten entryyi yazan da 50 lira için değmez demiş.
hatta ben arttırıyorum; 30 liraya filan vize danışmanlığı yapan yerler var. onlardan bulursan sen de bulaşma hiç. zaten git gel, yemek ye, işten ol; 30-40 liradan fazla eder.

  • el magico  (24.01.13 10:08:19 ~ 10:08:42) 
Öncelikle ne için gideceğini belitmen lazım. Turist vizesi mi? Öğrenci vizesi mi? Çalışan mısın, Öğrenci misin? Çalışan isen ve Turist vizesine başvuracaksan standart belgeleri götürmen halinde kolaylıkla veriyorlar. Giriş seçeneğini multi olarak işaretle.


  • yazar kasa  (24.01.13 11:27:32) 
Artık çoğu ülke bir aracı şirketle anlaşmış durumda, yavaş yavaş tüm başvuruları oralara kaydırıyorlar, kendi büyükelçiliklerinden/konsolosluklarından başvuru kabul etmiyorlar. VFS Global çok büyük bir firmadır. Evrak eksikliği/yanlışlığı gibi bir sebep yüzünden vize talebinin reddedilmesini engellerler (tabii vize itaası tamamen ülkenin içişleri bakanlığının inisiyatifinde, şirketlerin söz hakkı yok). Schengen artık ince eliyor, sık dokuyor, vfs'ye git, kafan rahat etsin.


  • jellybonqueen  (24.01.13 12:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.