[]

Mühendis coder olmaz muhabbeti

Merhaba coderlar
Bilgisayar mühendisi coder değildir görevi proje yönetmektir muhabbeti var.haklıdır haksızdır sektöre bile girmediğim için bişey diyemicem.ama ilk işte ne yapıcaz peki?"aaa ben mühendisim coder deilim proje yönetmem lazım" mı dicem?illa yazılım yazma alanında geliştirme yapmak gerekiyor bu işe adım atmak için.bu kadar coder muhabbeti olunca da kod yazınca bi yandan da insan "meslek liseli gibi kod yazıom aq.benim ne farkım var" düşüncesine kapılıyor.esas soru
Girilecek ilk iş için bilinmesi gereken şey nedir?


 
tahminim kod yazmaktan kastın bodoslama proje geliştirmek.. bu alanda kod yazmayan bir bilgisayar mühendisi olarak mecbur olmadığını söyleyebilirim. Bundan keyif alan hard core kasan arkadaşlar var, hiç yazmayıp hayvan gibi kariyer yapan amcalarımız da mevcut. tester olabilirsin, configuration management, governance, quality management vb bir dolu iş var. ha tester olursan terminal komutları,aql,belli başlı toolların komutlarına aşina olman gerekiyor, diğerlerinin kendine göre ayrı ayrı mevzuatları var.. kimse anasının karnında governance expert olarak doğmadığından iş esnasında bu kavramları öğreniyorsun. böyle iken böyle anlayacağın.


  • flawo  (23.01.13 22:04:36) 
mühendis olsun olmasın bu işle ilgilenen merak duyan her insan kendi çapında coder olabilir
ama her coder project manager olamaz,
he işte iyi bir üniversitede iyi bir mühendislik eğitimi size ileride projeleri yönetecek vizyonu kazandırır, mühendislik disiplini, problem çözme yetisi vs bunlar coder olmaktan daha önemli benim nazarımda.
  • ferit85  (23.01.13 22:15:14) 
türkiyede bilgisayar alanında zerre ilerleme kaydedememizin direk sebebi işte bu ve buna benzer düşüncedir mühendis kod yazmaz gider proje yönetir geçer bilgi işlemin başına onu yönetir vay babam vay türkiyede bilgisayar mühendisi eğitimi bu seviyelere kadar düştümü yaw çok yazık olmuş


  • baknedicem  (23.01.13 22:32:15) 
alaylilarda kod yazabilir ve senden iyi olabilir turkiyedeki sorun nasil doktorlugu tip mezunu yapiyorsa, insaatlari insaat muhendisi yapiyorsa, mimar ciziyorsa ama ben bu isleri yapmaya yetkili degilsem bilgisayar muhendisleri de boyle dusunuyor fakat yazilimi herkes gucu yetiyorsa yapabilir diplomaya gerek yok.

senin yapacagin isler nitelikli isler olmali ki zaten ozman meslek liseliler pek rakibin olmaya kalkmaz ama bu tip isler oldukca az. otelyinetim hastane yonetim gibi gelismekte olan ulkelere ozgu olmazsa olmaz isleri yapiyoruz.

o yuzden meslek liseliden farkim ne diyorsan farkin yok. yaptigin isi o da yapar. proje yonetmek masallari muhendislik zekasi gibi laflar da yalan ozaman filozof veya lojisyen getirir ona tasarlatirim projeyi.

yok efendim muhendislik egitimi alanlar proje yonetirmis pek guzel falan filan sacmalik hepsi birileri kendini ezdirmemek icin uydurmus.
  • mazungu  (23.01.13 23:59:42 ~ 24.01.13 00:08:28) 
Baknedicem ve mazungo çok haklı bence de. Özellikle bilgisayar o kadar rekabetin yoğun olduğu bir sektör ki, sikko bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak yerine o 4 senede birkaç proje geliştirmiş lise mezunu bile tercih sebebi olabiliyor. O yüzden kendini çok çok çok iyi geliştir derim, zira kimse yeni mezun adama 'al sana 20 kişilik ekip, sen mühendissin, yönet' demeyecek, orası kesin.


  • roket adam  (24.01.13 00:13:54) 
meraktan okudum cevapları:) bu meslek liseli arkadaşlar, hangi şirkette ne görevde çalışıyorlarsa yazsınlar, bununla birlikte şirkette kaç kişi çalıştığını ve geliştirdikleri proje hakkında da biraz detay versinler o zaman "bazen tecrübeli lise mezunları tercih ediliyor"'dan kastı anlarsın. Mühendis olmayan birinden "mühendislik zekası vb vb hikayeaa olum" tarzı bir duyum alırsan elbette şaşırma.. bilmediği ve sahip olmadığı bir donanım hakkında atıp tutmayı kendine hak görmesine de şaşırma keza aynı insan "dahiliyeciler çok rererö" de diyebilir.. Mühendislik veya bir başka dal ne olursa olsun alacağın eğitim hayatta ve sorunlara karşı olan çözümlemelerinde genel olarak baskın rol oynacaktır.. Yanlızca mühendis olman veya canavar gibi oop kasıyor olsan bile senin iyi bir şirkette etkin bir rol oynayacağının kanıtı değildir. Tecrübenin yanında bu bahsi geçen büyük firmalar senden yabancı dil seviyeni resmileştiren bir belge ve varsa uzman olduğun dal üzerine proje örnekleri ve sertifika&eğitim belgelerini de isteyebilir. Tüm bunlara sahip olup yine görüşmelere çağırılmayabilirsin.. Ama yetkinlik diploman olmadan bu çağırılmama aşamasının garanti olacağını sana "bir bilen" tavsiyesi olarak verebilirim. Amacım liseliler kötü! hep mühendis olmalı!her yer mühendis olsun gibi bir kalıba destek vermek değil.. ancak içinizdeki doğru veya yanlış düşünceler& iç hesaplaşmalar sebebi ile tek niyeti bilgi almak olan birini piyasa koşulları hakkında yanlış bilgilendirmeyin.. deneme yanılma ile edindiğiniz tecrübelerin arka planında ne olduğunu bilmemenizdir bu "büyük" firmaların "büyük" projelerinde yer almamanız ve onları yönetememenizin sebebi.. Yoksa herhangi bir mühendisten veya x kişisinden daha değersiz veya tecrübesiz değilsiniz elbette..


  • flawo  (24.01.13 19:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.