[]

Font'cular, sorum size!

Simdi benim Turkce karakterleri destekleyen bir font bulmam gerekiyor. Bunu ucretsiz font iceren sitelerden yapabilirim belki halledilir.

Ama soyle bir sey var, bu font bir web sitesinde kullanilacak. Soyle bir gereksinimi var, fontun kullanilacagi sitede TrueType (TTF), OpenType (OTF), Printer Font Binary (PFB) ve PostScript fontlari destekleniyormusç

Bunlarin ne demek oldugunu bilmemekle beraber bilmeye de ihtiyacim yok sanirim.

Sorum su: bir fontu indirirken bu yukaridakileri destekleyip desteklemediğini nasil anlarim?

Tesekkurler.

 
zaten başka formatta font bulmanız zor. çoğu ttf ya da otf dir.

site için kullanılacaksa google web fonts çözüm olabilir.
  • yuto  (23.01.13 22:00:46) 
Tesekkur ederim. Peki google fonts'da TR karakterleri destekleyen fontlar mevcuttur diye varsayiyorum.


  • murat mc  (23.01.13 22:03:33) 
goo.gl şurda açıklanmış bi şeyler.
.ttf, .otf, .pfb vesaire bunlar uzantı farkları işte. şey gibi düşün mesela; .doc uzantılı metin de var, .txt ya da .rtf uzantılı metin de var. hepsinde aynı şey yazıyor ama her ortamda (her programla) hepsini aynı şekilde okuyamıyorsun.
cevap: sen yazı tipini bulmaya bak, bulacağın yazı tipi zaten ttf otf pfb ya da ps olacaktır. uzantısından anlayabilirsin hangi türde olduğunu.

edit: google fonts'ta 'script' kısmında 'latin extended' seçersen türkçe karakterleri destekleyen fontlara ulaşabilirsin.
  • cyberpunk  (23.01.13 22:04:15 ~ 22:05:58) 
google font's ta metin yazıp fontları o şekilde ögrüntüleme imkânı var o şekilde kontrol edebilirsiniz. ayrıca cyberpunk'un dediği gibi latin extended modunda çekmeniz gerekiyor.


  • yuto  (23.01.13 22:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.