[]

Sub etha vs ekşi sözlük

bana artık ekşi duyuru, ekşibition daha çekici geliyor, sadece kafama bir şey takılıp merak ettiğimde ekşi sözlüğe bakıyorum, bir de gün içinde önemli bir şey olmuş mu diye. ekşi duyuru faydalı ve biraz eğlenceli, ekşibition ise tamamen eğlenceli olduğundan ekşi sözlüğün yerini tutuyor benim için bir nevi. ekşi sözlük'teki anketler troll yazıları kusmuk oldu artık. sırf bana mı öyle geliyor yoksa var mı böyle bir şey? gerçekten öğrenmek istedim tepki olsun diye açmadım.




 
ben yazmaktan çok okumaktan bahsetmiştim aslında. ekşi sözlükte bir şey yazdığında sürekli tersini söylemeye, laf sokmaya çalışan bir ton insan pusuda bekliyor. duyuruya ise yazdığın şey basit bile olsa laf sokmaya çalışan yok genelde, herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. daha bir candan sanki. ekşi sözlük'te bir beğenmeme yarışı var bir de yani bir ürün var ortada kötülemek bok atmak moda, ancak olumlu şey pek yazılmıyor yazılsa da tutmuyor. uzun bir başlığa baktığımda eski yazıları keyifle okurken sonlara geldiğimde sıkıldığımı hissediyorum. anketler bile yaratıcı geliyor eskilere bakıldığında. ekşibition ise zaten lafa gerek yok, güzel çalışmalar ver ve yorumlar da gayet içten.
şöyle diyebilirim özetle, ekşi sözlük'te yeni yazılara bakıldığında bir özentilik var sanki, kendini bir gruba kabul ettirme gibi.
ekşi sözlük tabi ki candır, kafama takılan şeyi ilk yazdığım yerdir hala ekşi sözlük.
  • abtash  (12.01.09 23:13:54) 
sözlük bazı saatlerde eskisi gibi oluyor zaten.. hatta şimdi baktım, haftada 7-8 tane şey falan yazıyorum..

ekşi duyuru ise hep açık.. time out olup kendiliğinden log off olana kadar.. ekşibition'a ise pek sarmadım. aslında pek bakmadım da daha.. ama duyuru iyi sardı. hem yararlı hem eğlenceli.. güzel... hmmsf..

edit: sözlük de hep açık, ama yazmıyorum işte öyle klavye ele yapışık.. sabırtaşları bir hırsını çıkarsın sözlükten, dengeyi bulur ekşi tekrardan... mesaj fasilitesi falan.. duyuru can sözlük canan.. :)
  • vital  (12.01.09 23:17:52 ~ 23:20:13) 
ben eksi duyuru'ya ve eksibition'a daha cok yaziyorum, birinde bilgi paylasimi birinde sanat var. eksi sozluk'te de var bunlar ara ara ama bunlarin yaninda gereksiz seyler daha fazla ve goze batiyor, zaten eksi sozluk'e de neredeyse sadece bilgi ve tanim giriyorum bu yuzden.


  • ermanen  (12.01.09 23:19:25) 
benzer bir şeyi ben de yazmıştım yeni yazar danışma şeysinin altına da genel olarak 1-2 ayda düzelir denmişti.
sana öyle gelmiyor herkes de var sanırım bu durum.şahsen ben yazar olmadan önce daha çok takılıyordum sözlükte.şu sıralar sol framedeki başlıklara bakıyorum da çoğu sırf açmış olmak için açılan ya da tepki toplayayım şanım artar tarzı başlıklar.böyle olunca da ister istemez soğuyor insan bir yerden sonra.ekşi duyuru ya da ekşibition daha cazip geliyor böyle olunca.

  • machine head  (12.01.09 23:23:48 ~ 23:25:07) 
insan sözlükte iki haftadır yazamayınca böyle şeylere yönelebiliyor gayet normal.


  • fundamental  (12.01.09 23:37:48) 
ben daha önce yazar iken burayı çok az kullanmıştım ve işlevselliğini de anlayamadığımı fark ettim sonradan. sonra uçtum bi de ekşiduyuru diye bişey vardı dedim ve kayıt olunca aslında gayet rahat, aklına takılan herhangi bir şeyin sorulabileceği güzel bi yer olduğunu fark ettim. bunu fark ettiğimden beri sözlükte daha az burda daha çok zaman geçirmeye başladım. sabırtaşı olayından sonra da bi değişiklik olmadı. ben de sub-etha'nın diğer özelliklerini fazla kullanmıyorum, duyuru gayet iyi ve son bir senedir durumum bu.


  • tepedeki psychedelic adam  (12.01.09 23:43:01) 
@want2die, birisine küfretmek gerçekten uçma sebebi mi?

bundan önceki yazarlık tecrübemde birisi bana çok ağır bir küfretmişti bunu kays el mecnun'a ilettiğimde kendisi bu konuda biz bir şey yapamıyoruz bu yazarı mallar listesine alınız demişti de...
  • alkolikfedai  (13.01.09 03:22:36) 
duyuru daha eğlenceli geliyo sözlükten açıkçası bana da. sözlükte zaten genelde yazacak bi şey bulamıyorum, yazacak olunca da kafamı toplayamadığım için kenarda dursun diyorum. sözlüğü okumak da zorlaştı çok çeşitli acaip başlıklar oluyo değişiyo sürekli. duyuru gerçekten bir sürü insanın düşüncelerini görmek için ideal yer, çok sapıtmadıkça her tüe soruya cevap geliyo, format kaygısı yok herkes rahat.seviyorum duyuruyu okumayı evet :)


  • kanuniye  (13.01.09 18:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.