[]

Yeni başlayanlar için dünya siyasi tarihi!

Ben alakasız bir bölümde okuyorum ama siyasete ilgi duyuyorum. (Politikacı olmak için değil tabii ki :))

Dünya siyasi tarihini ve özellikle yakın dönem siyasi tarihini öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır? Dediğim gibi siyaset öğrencisi değilim bu sebeple çok ağır kaynaklar zorlar mı bilemiyorum. Ama gelecekte siyasetten iyi anlamamı gerektirecek bir iş yapabilirim. İyi bir kaynak çok yardımcı olur.


 
www.google.com daha iyi bir kaynak bulamazsın


  • sanrey79  (22.01.13 23:29:11) 
Ya böyle daha düzenli, sıralı bir kaynak olsa sanki :) Bir de bilgisayardan okumaktan hoşlanmıyorum pek. Ama bir belgesel de olabilir gibi bilemedim.


  • dirdirci  (22.01.13 23:32:59) 
Oral Sanders in kitabını al. Beğenmezsen gel yüzüme tukur.


  • Mikail bey  (22.01.13 23:35:54) 
history channel belgeselleri


  • sanrey79  (22.01.13 23:37:02) 
Zeitgeist
Zeitgeist Addendum
Inside Job
Standart Operating Procedure
The network
Revolution not be televisied
Chavez: inside the coup

belgesellerini de izle mutlaka.
  • sinematematikci  (22.01.13 23:37:21) 
siyaset tarihine meraklı birinin bu işin başından başlaması gerektiğini düşünüyorum.
alaeddin şenel - siyasal düşünceler tarihi

  • golgem var iyi ki golgem var  (22.01.13 23:42:33) 
bu her sene 10 kere sorulan sorunun 10 kere verilen bir de cevabı mevcuttur

(bkz: oral sander)

onunla ufak bir baslangic yaptiktan sonra da su 4'lemeyi okuyoruz:

(bkz: eric hobsbawm)
  • no christ requires  (23.01.13 00:04:07) 
son zamanlarda bu kanaldaki videolari izliyorum, gayet iyi anlatiyor delikanli.
www.youtube.com

  • tdl  (23.01.13 00:04:22) 
oral sander'in siyasi tarih (1918-1994 olanı yakın tarihle ilgili, 2 kitabı var bu isimde) kitabı var. uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi öğrencilerine verilir. bi de henry kissinger'ın diplomasi kitabı var, 800 sayfalık nadide bi eser. öyle alıp okumak kolay olmasa da hazine gibi bi şey.


  • nathanieltroy  (23.01.13 00:06:42) 
Kemal Karpat'ın Türk Demokrasi Tarihi kitabı vardır iki parça halinde.
biri demokrat partinin seçilmesine kadarki süreci anlatır. diğeri de özal sonrasına kadar diye hatırlıyorum. ama iyi bir eserdir. henry kissenger'ı da hocalar çok söylerdi bize ama yani illallah diyo insan gerçekten. kemal karpat daha zevklidir.

  • sirkelimon  (23.01.13 10:54:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.