[]

neden kilo vermiyorum?

2-3 ay öncesine kadar günde 1 litre kola içer, her gün bir kaç paket çikolata yer, gece yarısı lahmacun ve makarna yemeden uyumazdım. 2-3 aydır hem bu huyları bıraktım, kola da içmiyorum, cips çikolata komple yemeyi bıraktım, çayı kahveyi de şekersiz içiyorum, şeker nerdeyse hiç tüketmiyorum yani, benim bu durumda kendiliğinden kilo vermem gerekmez mi kii? günlük kalori alımım bu kadar azaldı, e önceden sürekli kilo almıyordum demek ki vücudum o kadar şeker ıvır zıvırı yakıyordu, şimdi şeker ıvır zıvır girmediği için vücuttaki yağı falan yakması gerekmez mi?

edit: sigara içtiğim için biraz da sağlık durumum nedeniyle, koşmak gibi nabzı fazla hızlandıran, nefes alışını hızlandıran aktiviteler yapamıyorum pek.nefes nefese kalmadan yapılacak spor önerisine de açığım.

edit: bir de 1.63 boyunda 58 kilo kadınım.yani öyle hardcore bir kilo verme ihtiyacım yok sayılır.

 
spor da yaparsan tez zamanda vereceğin kilonun haddi hesabı yok. her türlü karbonhidrat da aslında şekerdir. internetten glisemik endeks, insülin nedir bir araştırmanı tavsiye ediyorum.


  • orhan tv  (22.01.13 18:28:00) 
protein tüket. yağı komple kesme ayrıca. birazcık zeytinyağı (naturel sızma zeytinyağı olmalı) kullanman iyi olur. az ama abartmamak gerek. yağı komple kesince vücut kıtlık moduna girip yakmaya eğilimli olmuyor. oysa sağlıklı yağlardan ihtiyaç kadar alınınca vücutta birikmiş yağları yakmaya da yararı oluyor. gerçi sadece yağ için de değil genel olarak vücudun ihtiyacı olan şeyleri almak gerek ki kıtlık moduna girmeyesin. şeker dışında tabi. şekere ihtiyaç yok.


  • gotham  (22.01.13 18:28:40 ~ 18:32:17) 
depolardan yakar ama bu şekilde yavaş olacaktır, sporsuz olmaz bu iş .


  • memories  (22.01.13 18:29:02) 
haklısın ama belki başka bir sebep vardır.benim sana tavsiyem diyetisyene git.benim de kilo problemim var,bugüne kadar çok diyet maceram oldu.bıraktım kilo veremedim,kafama göre bişeyler yaptım.geçen gün diyetisyene başladım,o kadar rahatım ki şimdi.kilo veriyorum,hiç aç değilim,tam bana göre vermiş diyeti.


  • rock n roll  (22.01.13 18:31:13) 
editi yeni gördüm. o kiloda yavaş verirsin tabi. kilo ne kadar fazlaysa o kadar hızlı verilir ama kilo azaldıkça verme hızı da azalır.


  • gotham  (22.01.13 18:33:43) 
alınan besini tüketmek var olan depolanmış yağa çevrilmiş besini tüketmekten çok daha kolaydır. ilki matabolizma hızınız değişmiş olabilir. bu beslenme düzenini ne zaman değiştirdiğiniz önemli. bir de yağ hücreleri ölmüyor pek. kalıyorlar orda. ne demek istiyorum? yani yağ depolayan hücreler büyüyebilir küçülebilir yağ miktarına göre ancak yağ dokusunu oluşturan bu hücreler kendi çaplarında yer işgal eder. öyle hipidi hupada kaybolmazlar.

ps:yağ hücrelerinin sayısı gençlik çağlarındaki abur cuburla tavan yapabiliyor ve ölene dek büyük bir kısmı eşlik ediyor. kilonuzu arttıramıyor olmanız azaltabileceğiniz anlamına gelmiyor kısacası.

hayat adil değil.

bonus dipnot:cardio paklar sizi.
  • wiillii  (22.01.13 18:34:06) 
vücut kendini kıtlık moduna almış olabilir. önceden bol bol enerji harcarken şuan bir sorun olduğunu düşünüyor ve az enerji harcıyor. eski diyetinize döndüğünüz anda vücut bunları depolamaya başlicak ve siz de kilo alıcaksınız. aman dikkat.


  • sonsuz  (22.01.13 18:35:12) 
edite edit:yüzmeyi denediniz mi? ufak ufak başlar terlemeden yorulduğunuzu farketmeden egzersiz yapar komple tm vücudu çalıştırır üstüne ciğerinizi geliştirirsiniz.

olmaz mı?
  • wiillii  (22.01.13 18:35:40) 
boyla kiloyu şimdi gördüm de aslında bana normal gibi geldi.belki de olması gereken kilo budur ve kilo verme durmuştur artık,daha fazla vermeyi engelliyodur bu şekilde.


  • rock n roll  (22.01.13 18:40:27) 
metabolizman yavaş. hızlandır.


  • zgrydn  (22.01.13 19:06:43) 
Kilon zaten fazla olmadığı için dramatik düşüşler zaten olmaz sende. Cipsi, çikolatayı sağlıklı zannedip kepekli ekmekle falan ikame ettiysen de kilo veremezsin.


  • arnold schwarzeneger  (22.01.13 19:31:08) 
şekeri kesmen güzel de yağlar faydalıdır. taş devri diyetine göre beslen ve daha çok hareket et.


  • joepiscopo  (22.01.13 20:38:05) 
senin vücudun düzenli yağ ve şeker alımına alışmış. birden bıraktığında da vücut bunları depolamaya çalışır. o nedenle bu kadar zor.
dediğin gibi sağlık problemin de varsa sadece cardio yeterli olmaz. hem cardio hem de, squat tarzında hareketlerle kaslarını çalıştırman lazım.

  • fannstmer  (22.01.13 22:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.